Afbeelding
(Foto: JB/RM)

Roept u maar!

Ja, daar moest ik aan denken, toen ik die column van een paar jaar geleden tegen kwam. Nu in het begin van de herfst laten onze hersenen aan je maag weten, dat er ook wat anders op tafel kan komen, dan een overheerlijke salade. Stamppotten in alle soorten en maten!


Het was begin oktober op een heerlijke Zonnebloemmiddag in Keyzershoff. Fijn met veel mensen gezellig bij elkaar zonder corona angst.


Wanneer je zelf voor het gezin een stamppot klaarmaakt, koop je één groentesoort, maar in de zaal van Keyzershoff wist je niet wat je rook en wat je zag! Een aantal koks stonden in grote pannen te roeren en de geur van zacht uitbakkende spekjes ruik ik nog bij de herinnering!


Boerenkool, hutspot, zuurkool en andijviestamppot stonden lekker te dampen en grote schalen met rookworst en bruinglimmende gehaktballen stonden al voor ons klaar. Op eigen verzoek draaide de kok een lekker kuiltje met jus voor je.


Een Westfries duo zorgde voor zang en muziek. Wanneer je zo terug kijkt op zo'n fijne middag met 80 mensen, voel je opeens hoeveel gezelligheid we gemist hebben door de coronatijd! Met senioren koffie drinken 1 maal


in de veertien dagen is weer terug, maar ja nog steeds op afstand. Toch leuk om elkaar weer even te zien. Mijn leeftijd is het geheim van een trotse vrouw! Tot ziens!