De vrolijk uitgedoste Wil en Joep waren aangenaam verrast dat burgemeester Bert Blase op bezoek kwam om hen persoonlijk te feliciteren met hun platina huwelijk.
De vrolijk uitgedoste Wil en Joep waren aangenaam verrast dat burgemeester Bert Blase op bezoek kwam om hen persoonlijk te feliciteren met hun platina huwelijk. (Foto: Aangeleverd)

Joep en Wil de Wit wandelen al zeventig jaar elke dag hand in hand buiten

HEERHUGOWAARD - Joep en Wil de Wit vierden zaterdag 19 juni hun zeventigste huwelijksdag. Burgemeester Bert Blase van gemeente Heerhugowaard zocht hen een paar dagen daarvoor op tijdens een straatfeest en feliciteerde het echtpaar persoonlijk met deze bijzondere gelegenheid.

Waards echtpaar door burgemeester verrast vanwege platina huwelijk

Joep de Wit is 93 jaar en Wil de Wit-Hoffstaetter is 92 jaar. Ze hebben elkaar 75 jaar geleden in Slot Assumburg in Heemskerk ontmoet. Ze waren daar allebei met de jeugdbeweging waarvan ze deel uitmaakten. Allebei woonden ze destijds in Amsterdam, en dat is dan ook de plaats waar ze na hun huwelijk op 19 juni 1951 gingen wonen. Ze kregen drie kinderen, twee dochters en een zoon, en waren volgens hun dochter Marian ‘domweg gelukkig in de Dapperstraat’!


Inmiddels zijn er ook zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Fruit, groente en noten

Op de vraag wat volgens haar ouders het geheim is van een lang en gezond leven, antwoordt Marian: “Ze eten dagelijks veel fruit, groente en noten en wandelen nog steeds hand in hand buiten, elke dag.” Joep en Wil wonen inmiddels alweer enige jaren in Heerhugowaard en doen dat nog steeds zelfstandig in hun eigen huis! Ze waren aangenaam verrast dat burgemeester Blase even langskwam om hen persoonlijk te feliciteren met deze mijlpaal.


Lees in het Stadsnieuws, elders in deze krant, meer over het bezoek van burgemeester Blase aan het echtpaar De Wit.