Boxie (r) overhandigt twee extra kunstwerken waaraan door alle groepen is gewerkt: één om te houden en één om weg te geven.
Boxie (r) overhandigt twee extra kunstwerken waaraan door alle groepen is gewerkt: één om te houden en één om weg te geven. (Foto: Aangeleverd)

Familieschool en kunstenaar Boxie maken samen de wereld een stukje mooier

HEERHUGOWAARD – Op de Familieschool aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard 't Kruis is maandag 21 juni de Zomerfeestweek van start gegaan! Kinderen en leerkrachten kwamen op school in oranje, gele en andere vrolijke, zomerse kleding en bij de poort stond een prachtige ballonnenboog.

Om de start van het thema een extra feestelijk tintje te geven, had de ouderraad van de school geregeld dat de kunstenaar Boxie (#Boxie1970) op school kwam. In een witgeschilderde Mercedes kwam hij het plein op en alle kinderen mochten hier gedurende de dag op tekenen en/of schrijven. Zo had de auto aan het eind van de dag een totale metamorfose gekregen.

Afmaaktekeningen

Boxie had vooraf voor alle (ruim 400) kinderen afmaaktekeningen gemaakt. De kinderen gaan hier tijdens de Zomerfeestweek mee aan de slag en zijn meteen al enthousiast begonnen. De bedoeling is dat de kinderen hun gemaakte tekeningen aan iemand anders gaan geven om die ander blij te maken. Boxie: “Zo kunnen we samen de wereld een stukje mooier maken.” Hij heeft namelijk een duidelijke wens: “De zuivere energie die vrijkomt als we de tekening, die we samen gemaakt hebben, cadeau geven aan iets of iemand anders, dat wil ik alle kinderen van de wereld laten ervaren.” Alle kinderen en leerkrachten hebben een prachtige dag gehad!

Veel feesten

Er stonden deze week overigens nog meer leuke activiteiten op het programma op de Familieschool, zoals een bezoek aan Jumpcity, een dansworkshop, optredens van de kinderen, het vieren van de verjaardagen van de meesters en juffen en heel veel spelletjes spelen. Veel feesten dus, daar in 't Kruis!

Er stonden nog veel meer activiteiten op het programma van de zomerweek, waaronder een dansworkshop.