Bram was blij om weer even met zijn vrienden te zijn.
Bram was blij om weer even met zijn vrienden te zijn. (Foto: aangeleverd)

Back 'home'

Op 21 november was het 'fall' semester afgelopen, daarom reisde ik vanuit de VS terug naar Nederland om daar de winterstop door te brengen.

Ik heb 3,5 maand op mezelf gewoond waardoor het in het begin nogal wennen was om echt onderdeel te zijn van ons Nederlandse huishouden. Ik heb gelukkig al mijn familieleden kunnen bezoeken en m’n vrienden gesproken tijdens het sporten of als we met een klein groepje ergens gingen zitten. Wat ik toch wel het ergst had gemist is het eten. In de VS hebben ze hele andere eetpatronen en natuurlijk ook een andere eetcultuur.

Verder trainde ik gedurende de winterstop mee bij mijn oude club Afc’34. Het was nog even spannend of ik wel terug kon keren naar de VS, maar gelukkig is het reisadvies hetzelfde gebleven in vergelijking met afgelopen zomer waardoor het mogelijk was om naar de VS te gaan.

Ik ben hier nu weer vier dagen en in tegenstelling tot in de zomer hoef ik nu niet in quarantaine, dit omdat ik mezelf heb laten testen voordat ik terug reisde. We hebben nu een voorbereiding van ongeveer een maand, daarna begint het echte seizoen waarin we ongeveer elke drie dagen een wedstrijd spelen. Dit seizoen zal afhankelijk van onze prestaties in de competitie uiterlijk tot half mei duren. Verder richt ik me nu gewoon op het afronden van mijn ‘freshman' jaar in college.

Ik merk eigenlijk vrij weinig van de ophef rondom de hele verkiezingen, dit omdat ik op een campus zit met veel internationale leerlingen die dus niet heel erg met de Amerikaanse politiek bezig zijn. De staat waarin ik zit (Oklahoma) was een van de eerste Staten waarvan de uitslag van de verkiezing bekend was, Trump is hier de favoriet. Af en toe hoor ik nog wel is een discussie over de verkiezingen maar echt shockerende gebeurtenissen zoals bij het capitool heb ik hier gelukkig niet meegemaakt.