Larissa Olbers, Senne Lodewijks, Tessel Stojanovich, Arben Miftari, Gio Schermen en Alissa Jankovic op de nieuwe locatie van het Huygens College aan de Middenweg.
Larissa Olbers, Senne Lodewijks, Tessel Stojanovich, Arben Miftari, Gio Schermen en Alissa Jankovic op de nieuwe locatie van het Huygens College aan de Middenweg. (Foto: Marcel Rob)

Kom ook naar de online open dagen van het Huygens College

REGIO - De leerlingen van groep acht kiezen binnenkort een nieuwe school. Het Huygens College is gewend deze leerlingen tijdens drukbezochte open dagen te ontvangen. Door de lockdown is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Op de speciale groep 8 pagina van www.huygens.nl kan de school virtueel worden bezocht. Ook is te lezen dat de open dagen online worden georganiseerd.

Op dinsdag 2 en woensdag 3 februari geven docenten online lessen voor leerlingen groep 8. Inschrijven voor deze lessen kan tot en met 1 februari via de website van de school. Er kan een voorkeur worden opgegeven voor de locatie, de dag en het tijdstip. De lessen worden gegeven tussen 14.00 -16.00 uur of 16.00 uur-18.00 uur. Er zal tijdens de lessen veel gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Live op Instagram

Naast dit programma gaat de school live op Instagram. Dit vindt op donderdag 4 februari plaats op de locatie Umbriƫllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) en op vrijdag 5 februari op de locatie Middenweg (vwo, havo/vwo en vmbo-tl/havo). Tussen 15.00 en 16.00 uur zullen leerlingen van het Huygens lopend door het gebouw vertellen hoe het is om leerling te zijn van de school.

Sfeer

De school vindt het jammer dat de groep 8 leerlingen en hun ouders niet persoonlijk ontvangen kunnen worden op de open dagen. Juist de persoonlijke sfeer is de kracht van de kleinschalige scholengemeenschap.

De online activiteiten en de informatie op de website bieden echter een goed alternatief om kennis te maken met die sfeer en het onderwijs op het Huygens College.