Afbeelding
(Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Schonere Bangert en Oosterpolder

Vervolg van voorpagina


"Die ruimen we uiteraard ook op. In de wijk is een jongetje van een jaar of acht ook regelmatig met een prikstok buiten te vinden. Hij raapt mondkapjes op en voor elke tien mondkapjes krijgt 'ie een kleine beloning van zijn ouders. Dat zijn mooie initiatieven!"

Complimenten

Zelf krijgen Linda en Sandra ook regelmatig complimenten. "Ja reacties als 'goed bezig' en 'wat goed dat jullie dit doen' horen we vaak van wijkgenoten. Maar het zou nóg beter zijn als meer mensen helpen", benadrukt Linda. "De scholen bijvoorbeeld zouden daar ook een rol in kunnen spelen. Rond de Kreek en het winkelcentrum ligt namelijk ook heel veel troep op straat. Laat een aantal kinderen in de pauze lekker met prikstokken een rondje om de school doen. Nogmaals: we moeten het met z'n allen doen, dan komen we een heel eind."

Mensen wakker schudden

Sandra plaatste onlangs op Facebook een oproep: wie helpt mee met afval opruimen? "Daar heb ik al een paar reacties op gekregen. Er zijn gelukkig meer mensen in de wijk die opruimen en dat is goed om te horen. Maar we willen nóg meer mensen wakker kunnen schudden en aan te sporen om iets te doen."

'We moeten het met z'n allen doen, dan komen we een heel eind'

Meehelpen

Steun je het initiatief van Linda en Sandra? Wil je ook meehelpen de wijk schoon te houden? Stuur Sandra Vlaming dan een berichtje via Messenger.

Linda heeft een Instagram-account dat te vinden is onder 'Zwerfvuil.bangertoosterpolder .