Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

CoronaMelder

REGIO - Meer dan de helft Noord-Hollanders vindt CoronaMelder nuttigMeer dan de helft van de Noord-Hollanders vindt CoronaMelder nuttig, omdat de app ervoor zorgt dat het coronavirus zich minder verspreidt. Dit blijkt uit doorlopend onderzoek van Tilburg universiteit. De GGD’en in Noord-Holland hebben als gevolg van meldingen in de app tot eind november 10.462 coronatesten gedaan. De meeste mensen die een melding in CoronaMelder kregen, kwamen zo sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek.

Dit bewijst dat CoronaMelder werkt. “De cijfers laten zien dat CoronaMelder erin slaagt om meer én sneller mensen te bereiken”, zegt prof. dr. Wolfgang Ebbers die het onderzoek leidt naar de werking en het gebruik van de app. “Want het hoofddoel van CoronaMelder is het ondersteunen van de GGD’en in het bron- en contactonderzoek.”

Positief

is zo gemaakt, dat de app niet weet wie je bent of waar je bent. Een kwart van de Nederlanders heeft CoronaMelder al op zijn mobiele telefoon gezet. De meeste Noord-Hollanders zijn positief over CoronaMelder.