Buurvrouw Nel

De Buurvrouw van verderop kan het mooi zeggen. Ze komt de trap afgelopen en ik zeg “Hoi buurvrouw, alles nog een beetje naar wens?” “Ja prima” Zegt ze vastberaden. “Alles gaat zijn gangetje wat wil een mens nog meer?”


Tijdens het gesprek begon onze hond begon aan haar te snuffelen. Ik zei tegen de hond: “Ga eens weg, dat wil buurvrouw helemaal niet!" Ze antwoord “Laat dat beest, gun hem ook een verzetje." De hond kijkt me aan en leek wel te knipogen. Hij ging er bij zitten. Dit praatje kon wel even duren. De hond wist de procedure ondertussen al zo een beetje.


Nel: “Ik vind zoiets helemaal niet erg, ik hou wel van beesten.” "Nee buurvrouw, ik hou er niet van dat mijn hond naar een ander toe gaat." “Luister”. Ging Nel verder. “Gisteren loop ik met mijn man op de dijk, komt er eentje aan met twee van zulke. Wijzend naar de grond met haar hand ‘kalve’ van honden aangelopen.


De honden komen op ons af en beginnen aan mij te snuffelen. De eigenaar roept de honden terug. Ik zeg tegen hem "Laat ze hun gang maar gaan, ik ben er helemaal niet bang van, ze mogen best even aan mij snuffelen, alleen als jij het doet dan krijgen we oorlog.”


Reacties naar: Peter Koomen: peter.koomen300@gmal.com