Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

'De interesse in muziek zal nooit verslappen'

Vervolg van de voorpagina.

De Culturele Stichting Niedorp bestaat dus nu bijna 35 jaar en is al die tijd bezig met culturele activiteiten, vooral concerten. Maar ook kwamen en komen exposities en soms andere culturele evenementen aan bod. Het huidige bestuur bestaande uit George Brandsma (voorzitter), Marijke van der Holst (secretaris), Ina Blokker (penningmeester), Liesbeth van der Nagel (programma commissie en kaartverkoop), Rob Leguit (programmacommissie) en Maartje de Vries (PR en perscontacten) is enthousiast bezig elk jaar een prachtige serie concerten aan te bieden met professionele artiesten. De programmacommissie wordt daarbij geholpen door externe vrijwilligers, maar ook bij de verspreiding van het programma schieten vele vrijwilligers te hulp.

Coronamaatregelen

Helaas is de geoliede organisatie ruw verstoord door de huidige coronamaatregelen en dat vergt veel extra overleg en improvisatie. "Maar juist dan blijkt hoe hecht het bestuur is. De programmering is gewoon doorgegaan. En telkens als er overheidsmaatregelen worden genomen of versoepeld, past het bestuur aan. Altijd met het doel een concert zo goed en veilig mogelijk door te laten gaan", meldt Brandsma. "Toch zijn er door de pandemie tot op heden helaas vier concerten helemaal niet doorgegaan. Erg jammer. Maar de programmacommissie probeert de vervallen concerten op een later tijdstip alsnog aan te bieden."

Ontroerend

Omdat de concerten moesten worden geannuleerd, moesten de entreegelden ook worden terugbetaald. Brandsma: "Het is echt ontroerend te merken dat het trouwe publiek de artiesten een steuntje in de rug gunt. Een groot percentage van de kaartkopers wilde het entreegeld niet terug hebben, maar doneren aan de getroffen artiesten. Aan die wens heeft de CSN natuurlijk van harte voldaan en ze kreeg van de artiesten een hartverwarmende bedankbrief terug. Die hadden dat helemaal niet verwacht."

De Culturele Stichting Niedorp is nog springlevend en wil graag verjongen. "De interesse in muziek zal nooit verslappen. De veelzijdigheid van het aanbod vraagt ook om de hulp van jongere bestuurders, met nieuwe en frisse muziekideeën. Dus bij deze doen wij een oproep aan een ieder die de CSN wil helpen. Wie jonger is dan ongeveer 60 jaar en zich jong genoeg voelt, kan contact opnemen met mij, zodat we kunnen kijken of we tot een samenwerking kunnen komen. Dat kan zowel binnen als buiten het bestuur", aldus Brandsma.

Als de pandemie het toelaat hoopt de CSN 21 maart weer een concert te mogen presenteren. Voor nadere informatie hierover kan men website: www.culturelestichtingniedorp.nl raadplegen. In dat geval valt te genieten van het mooie concert van Dividivi3 (een prachtig blazerstrio van jonge dames - hobo, fluit, basklarinet). "Als het concert doorgaat voor maximaal 30 mensen zullen we proberen die avond twee - weliswaar kortere - concerten organiseren."

Kop Vol Muziek

Dan staat op 18 april een mooie uitvoering van de Ierse band Unicorn op de planning. "Ook hier geldt: afwachten hoe de pandemie zich ontwikkelt."

De voorbereidingen en boekingen voor seizoen 2021/2022 zijn ook al weer in volle gang. "De samenwerking in de Stichting Kop Vol Muziek, met de drie andere kerkpodia, Valkoog, Hippolytushoef en Twisk, vergt hierbij tevens de nodige aandacht. Een mooie brochure met de geplande programmering in de vier kerken is wederom in voorbereiding. Zowel voor de artiesten als voor het publiek, maar ook voor de bestuurders mag gehoopt worden dat de CSN in oktober 2021 weer 'gewoon' concerten mag en kan organiseren", besluit de voorzitter.

Dividivi3.