Blikgooien met de buren.
Blikgooien met de buren. (Foto: Hans Brouwers)

Burendag aan het Spui: één groot feest

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Het feestje rond Burendag, aan het Spui in Heerhugowaard, was zaterdag 25 september een groot feest. Majoor Henny van Pelt van het Leger des Heils, een van de organisaties die het initiatief had genomen voor de activiteiten, bezoekt het steunpunt Bij Bosshardt aan het Spui regelmatig en was ook deze dag aanwezig. Hij vond het zo leuk dat hij graag onderstaand verslagje schreef. 

‘Tafeltennis, sjoelen, steltlopen, blikgooien en een springkussen voor de kinderen. Er was voor elk wat wils. De activiteiten lokten gedurende de dag zo’n vijftig à zestig mensen, waaronder veel kinderen, naar buiten om mee te doen. De versnaperingen, koffie en thee waren gratis, MET Welzijn kwam langs met heerlijke petitfours en we kregen bezoek van de fotograaf van de krant. LINKIN heeft de spelletjes verzorgd en de vrijwilligers van Bij Bosshardt Leger des Heils hebben een presentje gemaakt voor iedereen. Wouter verzorgde gezellige muziek.


Gezelligheid troef aan het Spui. - Foto: Hans Brouwers

Bij de minimarkt kon mooie kleding, sieraden, schoenen, boeken en leuke spullen voor een kleine prijs gekocht worden. Voor de inwendige mens werd gedurende de hele dag gezorgd. Elke bezoeker die dat wilde kreeg een lootje, in de middag was de prijsuitreiking. We hebben vijf mensen blij mogen maken met een leuk dagje zwemmen. Alle andere mensen werden ook verrast en mochten met hun lootje een cadeautje komen halen.

Het was een dag om niet snel te vergeten en waarbij uiteindelijk de zon het won van de regenwolken. Kortom, onvergetelijk en met een knipoog uit de hemel!”

Majoor Henny van Pelt


Buurtkinderen waagden zich aan een potje sjoelen. - Foto: Hans Brouwers

Voor de inwendige mens werd gezorgd.
Kleding voor een prikkie.
Gezelligheid troef aan het Spui.
Pingpong in de zon.
Buurmeisjes speelden een potje sjoelen.