Schildersbedrijf Mol (in de rode shirts) kon net niet stunten tegen Autobedrijf John Visser. (Foto: Aangeleverd)

Recreatievoetbal: Reyez! imponeert en zet ook EV Wonen Makelaardij 1 opzij

HEERHUGOWAARD - Zestien treffers in de eerste twee wedstrijden; het zijn de indrukwekkende cijfers die de uitstekende start van Rijkspolder/Steakhouse Marrakech in de L’Arcade Administratie-Cup typeren. Na de 7-2 overwinning op de eerste speeldag tegen Kieskeurig was het nu met 5-9 te sterk voor Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging en heeft het zo de koppositie overgenomen van Autobedrijf John Visser.

Van de vijf verschillende doelpuntenmakers van Rijkspolder/Steakhouse Marrakech was Mounir El Fakiri met drie doelpunten de meest trefzekere. Ook Reyez! kent een uitstekende start van het seizoen en wist tegen EV Wonen Makelaardij 1 de tweede overwinning te boeken. Een uitstekende start betekende na twaalf minuten al een 0-3 voorsprong, maar hierna deed EV Wonen Makelaardij 1 via treffers van Mitchel Smeding en Dave Timmer wat terug. Tot 3-4 bleef EV Wonen Makelaardij 1 in de wedstrijd, maar in de laatste tien minuten van dit duel wist Reyez! een duidelijk verschil te maken en kon het zo met 3-8 winnen.

Stunt zit er niet in

Autobedrijf John Visser had zijn handen vol aan Schildersbedrijf Mol maar zou uiteindelijk ook zegevieren. Sten de Vries tekende in de twaalfde minuut van dichtbij voor de 0-1, maar al snel zou Schildersbedrijf Mol langszij komen dankzij een rake vrije trap van Don van Sermondt. Halverwege dit duel zou de rood-witte formatie voor het eerst op voorsprong komen dankzij een treffer van Bart de Vries. Een stunt zat er echter net niet in voor Schildersbedrijf Mol, dat Dirk Schermerhorn voor de gelijkmaker zag zorgen. Acht minuten voor tijd kon Autobedrijf John Visser de zege toch nog veiligstellen dankzij een goal van Max Visser.

De Praktijk leek lang op weg naar de tweede overwinning van het seizoen, maar gaf het aan het einde van de wedstrijd uit handen tegen Café Muizenvreugd. Nick van Heumen opende in de negende minuut de score na een snelle uitbraak en na een knappe aanval verdubbelde Rick Schepers van dichtbij deze voorsprong. Deze 2-0 voorsprong bleef lang op het scorebord staan, totdat Leon Ayal in de 34e minuut van afstand raak schoot en de spanning terugbracht. De Praktijk reageerde echter snel en leek via een goal van Luke Dekker de wedstrijd definitief te beslissen. Robin Hillegers scoorde als meevoetballende keeper echter snel tegen en Remco Veul bracht Café Muizenvreugd in de 38e minuut op gelijke hoogte. Er leek onverwachts zelfs nog meer in te zitten voor Café Muizenvreugd, nadat het de laatste fase van dit duel met een man meer speelde na een terechte gele kaart voor Van Heumen. De ploeg liet het echter na om hier optimaal gebruik van te maken en zo moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

Energy Trust herstelde zich knap van een nederlaag op de eerste speeldag en liet weinig heel van Kieskeurig. Halverwege dit duel had Energy Trust al een 1-4 voorsprong in handen en ook in het vervolg van dit duel werd er vlotjes verder gescoord. Abosin Azizi was met een hattrick belangrijk voor zijn ploeg in de uiteindelijke 2-9 overwinning en zag verder dat ook vier andere teamgenoten tot scoren kwamen. Namens Kieskeurig, dat nu onderaan staat, wisten Joep Grippeling en Marco Pachon het net te vinden. Ook VHC Jongens B.V. kon voor het eerst dit seizoen de overwinning vieren, al liet de ploeg het na om dit met een ruimere marge te doen. Tegen De Heertjes/Albinotrouwringen 1 was de start uitstekend en stond het na zeven minuten al met 2-0 voor dankzij goals van Jasper Bakker en Dejen Gebrekidan. De reactie van De Heertjes/Albinotrouwringen 1 liet echter niet lang op zich wachten en het was Daniël Vos die met een diagonaal schot het net liet bollen. Een hard schot van Danny Laffra bracht de marge weer op twee, maar hierna was het wederom Daniël Vos die voor de aansluitingstreffer zou zorgen. Meer zat er echter niet in voor De Heertjes/Albinotrouwringen 1, dat zo haar eerste nederlaag van het nog prille seizoen zou lijden; 3-2.