Heb jij een goed idee voor een griezelverhaal? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van het Cultureel Café.
Heb jij een goed idee voor een griezelverhaal? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van het Cultureel Café. (Foto: Pixabay)

Lekker griezelen met verhalenwedstrijd Cultureel Café

Algemeen

DIJK EN WAARD - Het Cultureel Café zoekt griezelverhalen voor een verhalenwedstrijd. Het gaat om een kort verhaal van 350 woorden. De wedstrijd is inmiddels geopend en de inschrijving sluit de dag voor Halloween, zaterdag 30 oktober, om 17.00 uur.

Nog nooit een griezelverhaal geschreven? Probeer dit eens: Volksverhalen en sprookjes over schimmen, dwaallichtjes, luchtgeesten, natuurgeesten, witte wieven, spoken, monsters, de wolf, de heks en andere vreemde (nachtelijke) wezens.) die je angst proberen aan te jagen. Enkele tips voor het schrijven van griezelverhalen: begin je verhaal met een spannende opening; de lezer moet meteen ‘gepakt’ worden. Het decor waarin je verhaal zich afspeelt, is erg belangrijk. Beschrijf die sfeer al meteen als mysterieus of griezelig. Houd het luchtig en zorg dat er naast wat te griezelen, óók wat te lachen valt. Stel de ontknoping uit tot het laatste moment.

Meedoen? Stuur je verhaal onder vermelding van je naam, adres en geboortedatum vóór Halloween naar cultcafehhw@gmail.com. De prijsuitreiking is zaterdag 20 november tijdens het Cultureel Café dat van 15.00 tot 17.00 uur gehouden wordt in Café Cool. De jury staat onder leiding van de bekende Heerhugowaardse thrillerschrijfster José Kruijer, bijgestaan door Berna Datema, schrijfster, illustrator en lid van Schrijvenswaard, aangevuld met Annek Groot en Ingrid Koens, organisatoren van het Cultureel Café.