Buurtgezinnen zoekt een coördinator.
Buurtgezinnen zoekt een coördinator. (Foto: Koen Mol)

Buurtgezinnen Dijk en Waard zoekt coördinator

Algemeen

DIJK EN WAARD - De organisatie Buurtgezinnen zoekt voor het coördineren van vraag en aanbod in Langedijk en Heerhugowaard een coördinator voor ongeveer tien uur per week. 

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard willen het preventief aanbod voor jeugdhulp versterken en zware zorg voorkomen. Daarom starten ze een proeftuin met Buurtgezinnen. Buurtgezinnen zoekt voor overbelaste gezinnen een steungezin in de buurt. Dit gezin ontlast de ouders en biedt extra aandacht en liefde aan de kinderen. 

Zo wil Buurtgezinnen voorkomen dat problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin.Het vraag- en steungezin maken onder begeleiding van een coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. 

De proef start 1 november 2021 en loopt tot 31 december 2023. Kijk op www.buurtgezinnen.nl/coordinator-heerhugowaard voor meer informatie en de mogelijkheid om te reageren op de functie.