Haesen & Breidenbach blazen het klassieke genre van de Franse chanson nieuw leven in.
Haesen & Breidenbach blazen het klassieke genre van de Franse chanson nieuw leven in. (Foto: aangeleverd)

Concert Franse chansons 'Autour du monde' door Haesen en Breidenbach

ALKMAAR - Wijkcentrum Overdie staat zondag 10 oktober om 14.00 uur in het teken van Franse chansons,. met het muzikale duo Haesen en Breidenbach.

Alliance-Française Alkmaar pakt de traditie weer op met een optreden van song/pop/jazz singer-songwriter duo, gevormd door Charlotte Haesen en Philippe Breidenbach met de muzikale reis 'Autour du monde'. Klassiekers van Franse zang, jazz, folk of persoonlijke creaties. Reserveren via www.alliance-francaise.nl/alkmaar. Franse chansons staan in de belangstelling en als voorbeeld het enthousiasme van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps in hun televisieprogramma ‘Chansons' op NPO1.

Café des Chansons

Philip Breidenbach werkte na zijn muzikale studie als gitarist, componist en producer aan meer dan dertig cd-producties van verschillende genres en gaf concerten over de hele wereld. De Frans-Nederlandse/Burundese-Rwandese zangeres Charlotte Haesen heeft verschillende prijzen gewonnen (Eujazz Awards, Concours de la chanson Française des Pays-Bas) en is als zangeres gevierd met haar project Café des Chansons. Na dit muzikale verleden in verschillende projecten slaan Haesen & Breidenbach in 2019 de handen ineen om aan hun eigen muziek te werken. 

Narratieve kracht

Haesen en Breidenbach laten zich daarbij inspireren door de narratieve kracht van muziek als element van verbinding en de culturele uitwisseling die muziek kan uitlokken. Het duo combineert zeer uiteenlopende artistieke invloeden met talent, virtuositeit en emotie!.