De HugoHopper brengt de mensen straks weer van deur tot deur.
De HugoHopper brengt de mensen straks weer van deur tot deur. (Foto: Aangeleverd)

HugoHopper gaat de weg weer op

HEERHUGOWAARD - Vervoersvereniging HugoHopper rijdt vanaf 3 maart weer met deur-tot-deurvervoer, niet alleen in Heerhugowaard maar ook naar het ziekenhuis of coronapriklocatie van de GGD in Alkmaar! Er wordt van maandag tot en met zaterdag gereden van 08.30 tot 17.30 uur. Leden kunnen vanaf 22 februari bellen om een rit te bestellen. Wel wil de vervoersvereniging iedereen vriendelijk verzoeken om, met het oog op corona, goed na te denken over de noodzakelijkheid van de rit. Daarnaast gaan vanaf 1 mei ook de buurtbus en lijndiensten weer rijden.

Mogelijk al vanaf diezelfde eerste mei zal het deur-tot-deurvervoer uitgebreid worden naar nóg meer maatwerk voor leden. Ouderen en kwetsbare mensen, al dan niet met een Wmo-indicatie voor vervoer, kunnen door de HugoHopper van huis worden opgehaald en naar een gewenste locatie worden gebracht. Tijdens een telefonische aanvraag wordt de dag, het tijdstip en de locatie van halen en brengen besproken. Dit maatwerkinitiatief wordt door de gemeente Heerhugowaard actief en enthousiast ondersteund. De HugoHopper is betrouwbaar, reist op tijd en men wordt altijd vriendelijk door de vrijwilligers geholpen.

Bewegingsvrijheid

Vervoersvereniging HugoHopper startte in 2010 met vier lijndienstbussen door wijken en buurten van Heerhugowaard. Er zijn veel vaste haltes, altijd één bij u in de buurt, maar de lijndienst kan ook langs de route aangehouden worden. Veel leden krijgen er hun zelfstandigheid en bewegingsvrijheid mee terug: ze kunnen familie en vrienden blijven bezoeken, naar de bibliotheek, het winkelcentrum of hun wekelijke biljart- of kaartmiddag of naar een arts, therapeut of dagbesteding. Later startte ook het deur-tot-deurvervoer, van thuisadres naar een adres in Heerhugowaard. Speciaal voor leden die om welke reden dan ook geen gebruik kunnen maken van de lijndienst. Ook leden aangewezen op een rolstoel kunnen mee.

Naar het stembureau

Inwoners van Heerhugowaard en Langedijk hebben de mogelijkheid om bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15, 16 en 17 maart gebruik te maken van de HugoHopper. Wie wil stemmen maar niet op eigen kracht naar het stembureau kan komen, kan zich naar naar de stemlocatie laten brengen en weer terug naar huis. De vervoersvereniging doet dat deze dagen tussen 08.00 en 20.00 uur gratis voor alle inwoners. Bel vanaf 22 februari om een rit te reserveren.


Inwoners van gemeente Heerhugowaard, vanaf 1 januari 2022 gemeente Dijk en Waard, kunnen voor € 15,- per jaar lid worden van de Vervoersvereniging De HugoHopper. Ook lid worden? Dat kan heel gemakkelijk door te bellen naar 072- 7370217 of via

www.hugohopper.nl.