Burgemeester Blase geeft mevrouw Brinkerink instructies voor het opspelden van de onderscheiding bij haar man (m).
Burgemeester Blase geeft mevrouw Brinkerink instructies voor het opspelden van de onderscheiding bij haar man (m). (Foto: Douwe Jepma)

Vijf Heerhugowaarders geëerd met een Koninklijke Onderscheiding

Vervolg van de voorpagina

Ook draagt hij zorg voor het onderhoud van de kerk en de tuin en het opknappen van de kerktoren. Daarnaast is de heer Buter ondersteuner van diverse oudere buurtbewoners en zet hij zich ook in als vrijwilliger bij de Zuster van Burendag. Verder was hij in het verleden actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging Hugo Boys, Stichting Dorpshuis (hier ondersteunde hij bij de verbouwing van het dorpshuis) en bij zorginstelling Reigersdaal.

S.A. Brinkerink (75)

De heer Brinkerink is sinds 1997 actief als vrijwilliger en interim voorzitter (2013-2015) bij Roeivereniging Ossa. Hij fungeert als voorzitter van de nieuwbouwcommissie en maakt deel uit van de onderhoudscommissie.

De heer Brinkerink zet zich in voor de roeisport en de kunst

Na een grote brand in 2003 die de botenloods, alle boten en het verenigingsgebouw verwoestte, had hij een sturende en leidende rol bij het plaatsen van noodgebouwen. Van 1991 tot 2020 was de heer Brinkerink tevens voorzitter van en vrijwilliger bij de Stichting Artotheek. Hij zette zich in voor de kunstuitleen en ontwikkelde een coderingssysteem voor het beheer van de kunst. Ook vervulde hij tien jaar lang het voorzitterschap van de Commissie Beeldende Kunst. Deze commissie heeft de gemeente Heerhugowaard geadviseerd in kunstopdrachten voor de openbare ruimte.


Kijk voor meer foto's op www.rodi.nl/heerhugowaard