Coördinator Cor Bos is blij verrast met zoveel levensmiddelen voor de Voedselbank.
Coördinator Cor Bos is blij verrast met zoveel levensmiddelen voor de Voedselbank. (Foto: Aangeleverd)

Voedselbankactie bij Dionysiuskerk: 'Je kon het gewoon niet bedenken'

HEERHUGOWAARD - "Wat mocht ik weer een bijzondere belevenis ervaren", steekt Cor Bos enthousiast van wal. "Als medewerker van de voedselbank afdeling Heerhugowaard werd ik uitgenodigd om dinsdag 30 maart de door de parochianen van de Dionysiuskerk verzamelde boodschappen in ontvangst te nemen."

"Och denk je dan, wat leuk, een paar dozen levensmiddelen en dat zal het wel ongeveer zijn. Maar nee, gewoon vier pallets flink opgestapeld met dozen vol met eerste levensmiddelen. Je kon het gewoon niet bedenken. Het was prachtig gevarieerd, maar het waren allemaal lang goed blijvende levensmiddelen, inclusief diverse lekkernijen voor de kinderen en nog veel meer verrassingen."

Vastentijd

Gedurende de vastentijd vroegen de pastor en de diaken van de Dionysiuskerk hun parochianen een kleine bijdrage te leveren aan de plaatselijke voedselbank. Het idee daarachter was: 'we moeten allemaal wat minderen in de Vastentijd, laten we uitdelen aan onze medemens die het minder heeft'. Cor: "In deze tijd, waarin de veelheid vaak wordt gepredikt, was het resultaat van de actie verbluffend. De deur van de kerk was gedurende de vastentijd open van 09.00 tot 09.30 uur en velen hebben hier gebruik van gemaakt. De voedselbank en haar cliƫnten zijn al die gulle gevers enorm dankbaar."


De voedselbank is er voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt, zeker ook in deze coronatijden. Eens per week kunnen cliƫnten een mooi pakket aan voedingsmiddelen ophalen. Benieuwd naar de voorwaarden? Bel de administratie van Voedselbank Alkmaar via 072-5401592. Valse schaamte is niet nodig.

Afbeelding
Een tafel vol voor de minderbedeelden.