Marieke wenst iedereen fijne paasdagen!
Marieke wenst iedereen fijne paasdagen! (Foto: Aangeleverd)

Eitjes zoeken

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander 47 paaseitjes eet in de dagen rond Pasen. En mannen schijnen er meer te eten dan vrouwen.


Geen idee hoeveel er en zo’n standaard zakje zitten, maar ik vond 47 best veel. Gemíddeld 47. Ik bedoel ik eet er nul, dus dat betekent dat sommige mensen er dan tegen de 100 wegwerken. Sommige mannen zullen dat dan dus wel zijn.


Al gaan er hier niet zo veel doorheen, paaseieren zoeken is in ons gezin door de jaren heen een traditie geworden. De belofte met Pasen is: zolang jullie thuis wonen of er behoefte aan is verstoppen we paaseitjes. Met mooi weer buiten, met regen binnen, op vakantie in en om het vakantiehuisje. Als ze niet meer willen zoeken ook prima, maar vooralsnog willen ze nog steeds.

'Paaseieren zoeken is in ons gezin een traditie geworden'

Het voordeel van oudere kinderen is dat je niet meer om 06.00 ‘s morgens je bed uit hoeft om eitjes te verstoppen, voordat ze wakker worden. Of ’s avonds als je net zelf in bed ligt alsnog je bed uit moet omdat je de eitjes nog moet verstoppen. De uitdaging met pubers is eerder: zijn de aangekochte paaseitjes nog op voorraad of hebben ze alles al opgegeten? Ik verstop dus de eitjes al voordat we ze écht verstoppen zeg maar.


We hebben eens ’s avonds bij mooi weer buiten de eitjes verstopt, alvast voor de volgende ochtend. Kinderen blij hun bed uit ’s morgens en zoeken… zoeken…zoeken… Ze vonden een paar eitjes en wij maar aanmoedigen en roepen: goed zoeken, zo moeilijk is het niet! Uiteindelijk gingen we meezoeken, maar geen ei te vinden. Tot we op de schutting een ekster zagen zitten met een paasei in zijn snavel. Tja, die andere paaseieren in die mooie glimmende papiertjes waren dus ook al gevonden. Alleen niet door de kinderen…


Die dag hebben we het gemiddelde dus ook niet gehaald.


Fijne paasdagen!

Marieke