PvdA Dijk en Waard: Klimaatactie begint dichterbij dan je denkt

DIJK EN WAARD - “Het dringt steeds meer tot ons door: de nood van het klimaatprobleem”. Aan het woord is Jacco Pellenkoft, als 18-jarige de jongste kandidaat op de lijst van de PvdA in Dijk en Waard. 

“Afgelopen zomer werd het nog eens extra duidelijk toen het rapport van het IPCC, het onderzoekspanel van de Verenigde Naties voor klimaat, uitkwam. Daarom kan ik niet stil blijven zitten. Onze én volgende generaties zullen de effecten ten gevolge van de klimaatcrisis voelen. Extremer weer en een stijging van de zeespiegel”.

Een aantal jaar geleden begon Jacco zich zorgen te maken omdat verandering er niet vanzelf leek te komen. Daarom heeft hij er op dat moment voor gekozen om actief te worden bij de JS, de jongerenvereniging van de PvdA, en later ook bij de PvdA zelf.

Initiatieven om de gevolgen van de klimaatverandering zo beperkt mogelijk te houden, beginnen dichterbij dan je denkt! In de toekomstige gemeente Dijk en Waard is het van belang dat we onze bijdrage leveren op het gebied van verduurzaming. Naast woningaanpassingen en energiebesparende maatregelen zijn er ook andere mogelijkheden te noemen. Zo wil de PvdA dat er meer deelauto’s worden gebruikt. Beter voor de portemonnee en voor het klimaat.