Ook voor Aad Oudhuis was er een oorkonde vanwege zijn verdiensten voor de fanfare.
Ook voor Aad Oudhuis was er een oorkonde vanwege zijn verdiensten voor de fanfare. ((Foto: Aangeleverd))

Fanfare Hou en Trouw zet jubilarissen in het zonnetje

Cultuur

HEERHUGOWAARD - Voor Fanfare Hou en Trouw was het dinsdag 24 augustus een speciale repetitie. Arthur Nierop en Aad Oudhuis werden geëerd voor respectievelijk 40 en 65 jaar lidmaatschap. “Als een van de oudste verenigingen in Heerhugowaard heb je natuurlijk meer kans op dit soort fantastische jubileums, maar dat maakt het natuurlijk niet minder speciaal”, aldus Connie Kerkhofs-van den Hoogenband namens de vereniging.

“Aad is een verenigingsman in hart en nieren. Zijn vader was ook 65 lid van onze vereniging en ook zijn broer en vrouw Catrien zijn aan de vereniging verbonden geweest. Volgens Aad is er totaal geen sprake van lang volhouden maar kun je beter zeggen dat hij een leven zonder de muziek nooit zo lang zou kunnen volhouden. De sterke band tussen Aad en de vereniging zal zo blijven, net zo lang tot het echt niet meer gaat. Al 65 jaar bezoekt hij de repetities zeer trouw. Hij heeft heel veel over voor de vereniging: Als het nodig is stelt hij zijn schuur beschikbaar voor barbecue of repetitieruimte. Ook heeft hij vele jaren deel uitgemaakt van de muziekcommissie.”

Trompetje

Ook Arthur is belangrijke speler die niet meer weg te denken is uit het orkest. Connie: “Er is een hoop gebeurd sinds hij op 12-jarige leeftijd binnen kwam wandelen met zijn trompetje. Dit instrument werd al snel vervangen door een sopraansax en niets stond een succesvolle carrière meer in de weg. Ook de familie Nierop was al goed vertegenwoordigd. Samen met zijn broer en zijn moeder waren ze zo lekker aan het spelen dat zelfs vader Han een instrument is gaan spelen en is begonnen op de bugel. Tijdens zijn militaire dienst hoefde Arthur niet door de modder heen te ploeteren en over allerlei obstakels te klauteren maar mocht mooi spelen bij de fanfare der Genie. Naast een fantastische eerste sopraansax kennen we de donkerdere versie van Arthur als Muziek Piet en met zijn muzikale vaardigheden treedt hij ook regelmatig op als hulpdirigent bij serenades en koningsdag en natuurlijk de blaaskapel.

Beide heren zijn geweldige leden en iedereen van fanfare Hou en Trouw is super trots op deze jubilarissen en hoopt nog jaren van hun aanwezigheid te mogen genieten.”

Zelf ook meespelen of meer weten over Muziekvereniging Hou en Trouw? Kijk dan op www.fanfare-houentrouw.nl. Hier is alle informatie over de vereniging te vinden.

Arthur Nierop (r) werd gehuldigd voor zijn jarenlange inzet.