Esmee Mai is een van de talenten die optreedt tijdens de markt.
Esmee Mai is een van de talenten die optreedt tijdens de markt. (Foto: aangeleverd)

Lokaal talent op Streekmarkt

DIJK EN WAARD - De streekmarkt op het sfeervolle terrein van Wijndomein de Koen mag doorgaan! Naast de mooie markt, dit jaar ook optredens van lokale, jonge muzikanten en een heuse muurschildering, georganiseerd door Artquake.

Zaterdag 11 en zondag 12 september staan er tientallen kramen in de wijngaard met lokale, pure producten van eerlijke producenten uit eigen streek. Op de markt vind je een imker met zijn honing en maakt men de lekkerste chocola. Maar ook kun je er allerlei planten vinden, heerlijke blauwe bessen en de beste aardbeien van Broersen. Museum Broeker Veiling heeft vers gerookte paling en Kramer komt met speciale wijnzuurkool gemaakt met wijn van de Koen. Oosterheem komt met biologische groenten uit het Oosterdel. Wildbeheer Groot Geestmerambacht laat u een stukje ganzenvlees proeven. Er zijn ook verschillende demonstraties, van schilderen tot koek versieren en er is ook aan de inwendige mens gedacht. Op het wijnplein kan men natuurlijk een wijntje drinken, maar ook is er koffie met gebak en een heerlijk hapje wordt verzorgd door De Burg Gastvrij.

Optredens Artquake 

Naast de markt wil Wijndomein de Koen ook jonge, lokale artiesten uit Heerhugowaard en Langedijk een podium bieden. Hiervoor is een samenwerking met Artquake aangegaan. Artquake is een cultureel jongerenplatform, waar jongerenkunst en talentontwikkeling centraal staat. Tijdens de streekmarkt zullen verschillende talentvolle jongeren van Artquake optreden. Kunstenares Maureen Kolhoff maakt ter plekke een muurschildering.

Afbeelding
Het Langedijker muziekduo Lizzy en Denis.
Afbeelding