Leer voor jezelf opkomen.
Leer voor jezelf opkomen. (Foto: Archief)

Leer voor jezelf opkomen met MET

HEERHUGOWAARD - MET Heerhugowaard organiseert een cursus assertiviteit met online bijeenkomsten. Assertief zijn betekent opkomen voor jezelf met respect voor de ander. De basis hiervan is dat je weet wat je voelt en wat je wilt en dat je dit ook kunt uiten naar anderen. Het doel van de training is het vergroten van assertieve vaardigheden.

De assertiviteitscursus is voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder, die moeite hebben goed voor zichzelf op te komen en daar iets aan willen veranderen. Ze leren bijvoorbeeld om te gaan met de volgende situaties: je ergert je aan een ander, maar kunt je kritiek niet op een goede manier uiten; je doet vaak wat anderen vragen, omdat je bang bent dat ze je anders niet aardig vinden; je durft geen gesprek te beginnen en voelt je onhandig en onzeker in gezelschap; je denkt dat je te bot overkomt bij anderen, waardoor contacten niet goed verlopen.

Weg met die irritaties!

In het eerste deel van de cursus wordt aandacht besteed aan het stellen van doelen en bewustwording, weten wat je voelt en wat je wil. In het tweede draait het om het wegruimen van belemmeringen, irritaties, agressie en kritiek. Cursisten werken met een cursusboek en opdrachten om in de dagelijkse praktijk mee te oefenen.

Eerst online

De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten op maandagavond van 19.15 tot 21.45 uur. De eerste bijeenkomst is maandag 12 april. In eerste instantie zijn de bijeenkomsten online, maar zodra de maatregelen het toelaten, wil MET overgaan naar 'live' bijeenkomsten.


Twee sociaal werkers begeleiden de cursus. Deelnemen aan de cursus is kosteloos.


Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Yvonne Heilig van MET Welzijn via 06-39861664.