Jansen en Gouverneur weten als geen ander hoe belangrijk goede trainingsfaciliteiten zijn.
Jansen en Gouverneur weten als geen ander hoe belangrijk goede trainingsfaciliteiten zijn. (Foto: Theo Annes)

Haast is geboden voor The Herons

Vervolg van de voorpagina


Uit onderzoek blijkt dat een topsporter tienduizend trainingsuren nodig heeft om het uiterste uit zichzelf te kunnen halen. Zoveel trainen is bij The Herons niet mogelijk, omdat de velden die er nu zijn voortdurend bezet zijn. Dat is een goed teken, maar het betekent wel voor de jongens en meisjes met topsportambitie dat ze uiteindelijk hun heil elders gaan zoeken. Komend seizoen gaat The Herons van twee naar vijf teams die gebruikmaken van het hoofdveld. Er kan niet zomaar een veld bij, maar door lichtmasten aan te leggen, kan er wel meer en langer gebruikgemaakt worden van het veld dat er al ligt. Er moet - letterlijk - ruimte komen voor de jeugd om hun dromen na te jagen. Als die ruimte er niet komt zal de vereniging concessies moeten doen, en dat zorgt voor verlies van talentvolle honk- en softballers.

'Talent moet gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen'

Nieuwe bladzijden

Eelco: “Talent moet de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen. Wanneer spelers dit realiseren en het is in Heerhugowaard niet te halen, bestaat de mogelijkheid dat er een keuze buiten de gemeente wordt gemaakt. Iets dat bijzonder spijtig is. Er staat een enorm talentvolle lichting spelers te trappelen om alles uit zichzelf en de sport te halen. Ik gun het die jongens en meisjes dat zij hun dromen mogen najagen en die nieuwe bladzijden in de mooie geschiedenisboeken van The Herons, en Heerhugowaard, mogen schrijven. Iets dat de club verdient.


Want BC The Herons heeft zich, zo lang als ik me kan herinneren, een mooie plaats verworven in de gemeente Heerhugowaard en de omliggende regio. De club verdient mijns inziens dan ook een accommodatie die die mooie, stabiele en sociale plek binnen de gemeente nog voor jaren kan gaan waarborgen.”

Haast is geboden

De sterke wens voor veldverlichting, waar alle andere verenigingen op sportpark De Vork dus al over beschikken, is in 2020 al besproken met de gemeente Heerhugowaard. BC The Herons heeft toen haar plannen gedeeld en de gemeente had een gewillig oor.


Helaas heeft het hele traject vanwege corona een flink aantal maanden stilgelegen. Hier is natuurlijk alle begrip voor, maar de vereniging komt nu in een tijdsprobleem om klaar te zijn voor de start van het volgende seizoen. Haast is dus geboden om honkbal en softbal zowel als topsport en breedtesport beter te kunnen faciliteren voor de jeugd in de regio.

MYRKE VAN DER DOES