Marieke Craamer.
Marieke Craamer. (Foto: Aangeleverd)

Een ommetje

Voorheen wandelde ik voornamelijk met mijn man, maar wandelen is nu zo gewoon geworden voor iedereen dankzij Corona, dat ik de ene wandeldate na de andere heb.


Het heeft zo zijn voordelen, dat wandelen. Ten eerste is het meer 'coronaproof' dan thuis aan de koffie zitten. Daarnaast praat je al wandelend makkelijk, je hoeft elkaar niet de hele tijd aan te kijken en het is ook prima als er even stiltes vallen. En door te wandelen met verschillende mensen kom je ook weer op andere gesprekken, nieuwe ideeën en wordt je blikveld weer verbreed.


Voorheen zou ik niet zo snel hebben voorgesteld om lekker naar buiten te gaan, maar nu is het een doodnormale vraag.

'Dankzij Corona heb ik de ene wandeldate na de andere'

Ook ga je je eigen omgeving weer anders beleven. Ik ken de omgeving steeds beter en weet welke rondje is moet lopen om 3, 5 of 7 km te lopen. Het is maar net met wie ik loop en waar we zin in hebben. Of ik ook wel eens meer kilometer loop? Nou, eigenlijk niet, want er is één nadeel aan dat wandelen in combinatie met de lockdown. Dat je op een gegeven moment moet plassen.


Samen lopen vraagt toch enige planning. ‘s Morgens lopen? Prima, maar dan we voor de koffie of een uur na de thee. Of de thermosfles mee, maar dan we zorgen dat je maximaal 45 minuten later weer thuis bent.


Maar behalve dit heb ik het wandelen omarmd, net als vele anderen, waarvan de populariteit van de app ‘Ommetje’ bewijs is. Mooi initiatief van de Hersenstichting, omdat wandelen goed is voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.


Mijn favoriete wandeling mag binnenkort hopelijk weer: die naar een heerlijk terras op een kilometer of 7 afstand om daar te genieten van een kop koffie in de zon, met wat lekkers.


Nog even kijken wie ik op date vraag.

Marieke Craamer