Onder meer de Mixed Hockey Club kan rekenen op een financiële bijdrage van de gemeente. MHC wil het geld gebruiken om een van de zandvelden om te bouwen tot een waterveld.
Onder meer de Mixed Hockey Club kan rekenen op een financiële bijdrage van de gemeente. MHC wil het geld gebruiken om een van de zandvelden om te bouwen tot een waterveld. (Foto: Archief)

Gemeente investeert ruim een miljoen in sportaccommodaties

HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard is van plan om 1.143.000 euro beschikbaar stellen voor investeringen in een aantal plaatselijke sportaccommodaties. Diverse verenigingen hebben de afgelopen paar jaar verzoeken bij de gemeente neergelegd voor een kwaliteitsinvestering; onder meer honk- en softbalclub The Herons, voetbalvereniging KSV en de Mixed Hockeyclub MHC zien die verzoeken nu gehonoreerd worden, al moet de gemeenteraad het voorstel nog wel goedkeuren.

Onder meer voetbalvereniging KSV, MHC en The Herons krijgen financiële injectie

Het op peil houden van de sportvoorzieningen staat hoog op de gemeentelijke agenda. In de coronatijd worden we nog maar weer eens geconfronteerd met het belang van sport en sportverenigingen voor de gezondheid en zeker ook het welzijn van de mensen. En wat te denken van het sociale aspect? Ook dat mag niet onderschat worden. Om te bepalen waar de gemeente in zou moeten investeren, heeft de gemeente het Mulier Instituut de opdracht gegeven een onafhankelijk onderzoek uit voeren naar de behoeften van inwoners en verenigingen: welke investeringen zijn het hardste nodig om in de pas te kunnen blijven lopen met de ambities van de vereniging?

Kunstgrasveld voor KSV

Het grootste deel van het bedrag is bestemd voor een kunstgrasveld op het complex van voetbalvereniging KSV in 't Kruis. Daarvoor wordt 550.000 euro gereserveerd. Met de komst van het kunstgrasveld van KSV over voldoende trainingsmogelijkheden beschikken voor alle ruim 600 leden en hoeft men niet meer uit te wijken naar het vaak slechte C-veld. Een fijn idee voor de vereniging, die met de komst van een kunstgrasveld bovendien de wens om meer meisjesteams op te zetten kan verwezenlijken.

Ook 's avonds trainen

Voor BC The Herons wordt ter waarde van 340.000 euro geïnvesteerd in een lichtinstallatie, waarmee de ambitieuze club ook in de avonduren volop kan trainen en wedstrijden kan spelen. Ook is er een outfieldhek nodig voor het softbalveld. Om dat te kunnen plaatsen moet het veld worden verplaatst. Dit bedrag is voor de vereniging een mooi begin om de aansluiting te kunnen blijven houden met de topverenigingen waaraan The Herons zich graag spiegelt. Ook wil ze voorkomen dat de eigen talenten wegtrekken naar andere clubs met betere voorzieningen. De kwaliteitsinjectie komt dan ook als geroepen.

Lees verder op pagina 2