Sebastian Bonte in actie met de discus.
Sebastian Bonte in actie met de discus. (Foto: Archief)

Discuswerper Bonte nadert limiet EK

HEERHUGOWAARD - Discuswerper Sebastiaan Bonte is het seizoen goed begonnen. In zijn eerste wedstrijd van 2021 bleef de Hera-atleet met 51,48 meter slechts zeven centimeter verwijderd van de limiet voor het EK voor U20-junioren in Estland. Ook Mika Brouwer presteerde uitstekend, met persoonlijke records op de 100 meter (10,90 sec) en de 200 meter (21,75 sec). Daarmee stelt hij zich nadrukkelijk kandidaat voor eremetaal op het NK Junioren.

Junioren starten nieuw seizoen uitstekend

Op het EK U20 in Tallinn in juli wordt geworpen met 1,75 kilogram zware discussen. De limiet is 56,00 meter, maar werpers kunnen zich ook kwalificeren door 51,55 meter te werpen met de 2,0 kilogram zware discus voor senioren. De keuze voor de zwaardere discus lijkt voor Bonte (18) goed uit te vallen. Ook speerwerpster Noah Verduin met 44,52 m meter en kogelslingeraarster Robin Post met 49,00 meter presteerden uitstekend.

Onderlinge wedstrijden

De onderlinge wedstrijden van Hera, waar vanwege corona alleen atleten onder 27 jaar aan deel mochten nemen, bracht vooral bij de pupillen en de jonge jeugd veel successen. Daarentegen wilde het bij een deel van de wat oudere atleten nog niet echt. Zij hebben wel nog enkele maanden tot de grote wedstrijden, mits deze uiteraard doorgang vinden. Bij Hera wordt dan ook erg gehoopt op versoepeling van de coronaregels. Sinds vorig jaar zijn veel wedstrijden in het water gevallen. De hoop is dat in ieder geval in mei de wedstrijdkalender er weer redelijk normaal uit ziet, ook wat betreft de clubcompetitie. Meerdere teams maken weer kans op hoge nationale klasseringen en het mannenteam is rijp voor promotie naar de eerste divisie.