Samen de buurt opruimen.
Samen de buurt opruimen. (Foto: Archief

Opschoonommetje voor schone buurt

HEERHUGOWAARD - Maak zaterdag 20 maart, op de landelijke Opschoondag, een opschoon-ommetje en word weer verliefd op uw buurt! Even een frisse neus halen en tegelijkertijd de buurt schoonmaken tijdens een opschoon-ommetje.

Vraag buren, vrienden of collega’s om hetzelfde te doen. Zo kunt u op gepaste afstand toch iets samen doen waar de hele buurt weer van profiteert. Bij de gemeente kunt u handige opruimspullen lenen zoals een grijper, handschoenen en een handige ring om een afvalzak mee vast te houden. Voor het lenen van opruimspullen gaat u naar www.heerhugowaard.nl/afval/zwerfafval-opruimen..

Maak kans op selfietaart

Doe je mee? Dan maak je nog kans op een leuke prijs ook. Maak een leuke selfie hoe je zwerfafval raapt en upload deze openbaar op Instagram of Twitter onder de hashtag #ikraapomdat. De drie leukste inzendingen worden beloond met een heerlijke taart met daarop natuurlijk je eigen selfiefoto.


Houd je wel aan de coronamaatregelen, dus raap met maximaal twee personen, houd afstand en zoek de ruimte op als er ergens al veel mensen zwerfafval rapen. Ga dan naar een andere plek. Het geraapte zwerfafval kan thuis bij het restafval gegooid worden.