Grappige creaties van drijfhout en ander gejut materiaal.
Grappige creaties van drijfhout en ander gejut materiaal. (Foto: Aangeleverd)

Waardse Corrine maakt Noordzeekunst

HEERHUGOWAARD – Zo op het eerste gezicht is er niets bijzonders te zien aan het huis aan de Rustenburgerweg 80. Toch is dit het woon- en werkgebied van Corrine Maas, de Heerhugowaardse kunstenares die al jaren grappige dieren van drijfhout maakt onder de naam Noordzeekunst.nl.

Vijf jaar geleden stopte Corrine met het maken van schilderijen, omdat zij met haar gezin een pleegzoon in huis nam. Haar werkkamer werd zijn slaapkamer en het werk en de materialen sloeg ze op bij haar ouders en schoonouders.

Grappige beesten creëren

Eind 2018 verhuisde zij met haar gezin terug naar Heerhugowaard, waar Corrine en haar man maanden in en om het huis hebben geklust. Nu pas is er weer tijd om grappige beesten te creëren, zoals Corrine haar kunststukjes zelf noemt. En grappig zijn haar creaties zeker.

Recycle-kunst

Met ogen van plastic dopjes of kroonkurken, pootjes van roestige spijkers, een staart van visserstouw, oren of vleugels van werkhandschoenen en een lijf van drijfhout, zien Corrine's creaties er stuk voor stuk fantastisch uit. Alle spullen heeft zij op het strand gejut, vandaar de naam Noordzeekunst. Recycle-kunst, waar je meteen vrolijk van wordt.


Meer weten? Volg Corrinne via Facebook en Instagram of kijk op www.noordzeekunst.nl. En als alles meezit, kun je haar bezoeken op 18 en 19 september tijdens de Waardse Atelier-en Kunstroute.

Recylcekunst van Corrine Maas.