Muziek maken voor de allerkleinsten.
Muziek maken voor de allerkleinsten. (Foto: Frits de Beer)

Samen op muzikale ontdekkingsreis

HEERHUGOWAARD - Muziek maak je samen! Tijdens de cursus Muziek op schoot ontdekken kinderen samen met hun (groot)ouders dat overal muziek in zit. Samen zingen de kinderen liedjes en doen ze muziekspelletjes die ze thuis ook kunnen spelen. De cursus gaat woensdag 7 april van start bij Cool kunst en cultuur. Klap, stamp, beweeg en zing je mee?

Kinderen kunnen bij Cool al vroeg starten met hun eerste ontdekkingsreis door de wereld van muziek. Met muziekspelletjes en herkenbare liedjes experimenteren de allerkleinsten met klanken en geluiden. Niet alleen het kind, maar ook de (groot)ouder doet mee met het spelen met muziek. Zo wordt de band tussen kind en (groot)ouder versterkt op een muzikale en speelse manier.


De cursus Muziek op schoot is geschikt voor kinderen van één tot en met drie jaar.

Muziek maken is slim

Muziek maken is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op de ontwikkeling en vaardigheden van kinderen. Vaste liedjes helpen bij het tandenpoetsen, aankleden en naar bed gaan.


Door samen met andere kinderen te zingen en muziek te maken worden sociale en communicatieve vaardigheden geoefend. Ook stimuleert zingen en muziek maken de taalontwikkeling en traint het de concentratie en het geheugen. Bevorder niet alleen de ontwikkeling van je (klein)kind, maar ook je eigen muzikale ontwikkeling.

Inschrijven

Kijk voor meer informatie over inschrijven, tarieven en de kortingsmogelijkheden op www.coolkunstencultuur.nl of neem contact op met Bianca Laan (leerlingenadministratie) via bianca@coolkunstencultuur.nl.