Het MEP-team van Han Fortmann, met Abenezer Assefa, Lars Schutz, Noa Bogers, Sonia Buchacz, Cas Dekker, Roëlleti Dawson, Celine Pham, Melissa Schipper en Karthika Sivaguru.
Het MEP-team van Han Fortmann, met Abenezer Assefa, Lars Schutz, Noa Bogers, Sonia Buchacz, Cas Dekker, Roëlleti Dawson, Celine Pham, Melissa Schipper en Karthika Sivaguru. (Foto: Aangeleverd)

Geslaagde deelname MEP Han Fortmann

HEERHUGOWAARD - Leerlingen van het Trinitas College locatie Han Fortmann deden mee aan de provinciale conferentie van het Model European Parliament (MEP), dat dit jaar voor de dertigste keer gehouden werd. Tess Sprenkeling, leerling van het Han Fortmann, schreef er onderstaand artikel over.

'Dit jaar was een bijzonder jaar voor het Model European Parliament (MEP). Het was namelijk niet alleen het dertigste jaar dat het evenement werd georganiseerd, maar ook moest het programma worden aangepast, zodat de coronamaatregelen zo goed mogelijk in acht konden worden genomen. Zo werkten de leerlingen vanwege de maatregelen in vaste koppels. Uiteraard nam het Trinitas College locatie Han Fortmann ook dit jaar deel aan dit intensieve, maar leerzame evenement.

Resoluties

Het MEP is een nabootsing van het European Parliament, waar afgevaardigden zijn ingedeeld in vier verschillende commissies. Dit jaar werd er gedebatteerd over het vluchtelingenbeleid, vrouwenrechten, handel en onderwijs. Er werden oplossingen voor gerelateerde problemen gezocht, die uiteindelijk in resoluties werden verwerkt. Dit jaar vertegenwoordigde het Han Fortmann Belgiƫ.

Nationale conferentie

Al met al is het MEP, ondanks het aangepaste programma, een succes geworden en heeft iedereen ervan kunnen genieten. Zo werden er naast het debatteren ook sociale contacten gelegd.


Met trots is bekendgemaakt dat Cas Dekker en Celine Pham door zijn naar de nationale MEP-conferentie, die eind september in Den Haag gehouden wordt. Daarnaast staat Melissa Schipper als eerste op de reservelijst.'