Namens alle zorgmedewerkers nam Tiny Vijn de eerste lunchbox in ontvangst uit handen van Davy Barkey van Adviesgroep Het Raadhuis.
Namens alle zorgmedewerkers nam Tiny Vijn de eerste lunchbox in ontvangst uit handen van Davy Barkey van Adviesgroep Het Raadhuis. (Foto: Aangeleverd)

Zorgmedewerkers verrast met lunchboxes

DIJK EN WAARD - Niet de stembus, maar een lunchbox was woensdag het onderwerp van gesprek bij Magentazorg Zuyder Waert. Op initiatief van Adviesgroep het Raadhuis en Nh1816 Verzekeringen kregen 160 medewerkers een lunchbox aangeboden van Plein 8. Een teken van dank voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Team MagentaZorg dolbij met 'cadeautje'

Covid-19 vraagt veel van het personeel. Al een jaar lang lopen de medewerkers van Zuyder Waert de benen onder hun lijf vandaan. De bewoners van het verpleeghuis moeten het doen met minimale aandacht van hun dierbaren door de lockdown. Ondanks alle maatregelen heeft het coronavirus evengoed veel impact gehad binnen de muren van Zuyder Waert. Bij de kwetsbare bewoners, maar ook bij het personeel.

Mooie opdracht Plein 8

Naast de zorgmedewerkers hebben ook de mensen in de horeca in Heerhugowaard het zwaar. Bij Plein 8 bijvoorbeeld. Hier zijn al maanden de deuren gesloten en komt de omzet uitsluitend via take-away en maaltijdbezorging. Bij Plein 8 missen ze de gezelligheid van een vol restaurant en terras. De opdracht om 160 smakelijke lunchboxen te verzorgen kwam op het juiste moment.

Adviesgroep legt de link

Davy Barkey van Adviesgroep Het Raadhuis stelde voor om zowel Zuyder Waert én Plein 8 te helpen. “Een klant van ons kantoor werkt bij Zuyder Waert en vertelde over de omstandigheden in het verpleeghuis. Ook hebben we als kantoor een band met Plein 8. De link was snel gelegd.” Niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken, ging Davy de keuken in bij Plein 8 om te helpen met de 160 pakketten. Al pratend verdwijnen verse broodjes en verse jus in de papieren tassen.

Nh1816 Verzekeringen

Davy vervolgt: "Nh1816 Verzekeringen is een van de businesspartners van ons kantoor. De verzekeraar is een coöperatie en investeert jaarlijks een goed deel van de winst in maatschappelijke initiatieven. Ter bestrijding van de gevolgen van de coronaperiode werd een speciale donatieactie opgezet. Voor de actie voor Zuyder Waert deden we met succes een beroep op de coöperatie.

Dankbaar

Even later staat Davy met de verrassing voor de deur van het verpleeghuis. Namens alle zorgmedewerkers van Magentazorg Zuyder Waert neemt Tiny Vijn de eerste lunchbox in ontvangst. Verrukt. "Wat super dat we op deze manier verrast worden.” Nog steeds wordt er veel gevraagd van de bewoners en de medewerkers bij Zuyder Waert, maar Tiny houdt de moed erin: "We hopen dat deze mooie actie een afsluiting mag zijn van ruim een jaar corona.”