Museum Kranenburgh.
Museum Kranenburgh. (Foto: Michel Claus)

Voorstel College Bergen voor toekomstbestendig Museum Kranenburgh

BERGEN - Dinsdag 9 februari heeft het College van B&W van de gemeente Bergen besloten een voorstel voor te leggen aan de gemeenteraad voor het toekomstbestendig maken van Museum Kranenburgh. Dit omvat de bouw van een museaal kunstdepot, een investering in de museumtuin en het leggen van een stabieler financieel fundament.

Het museum beheert sinds 2013 de gemeentelijke kunstcollectie. De gemeente liet in 2020 onderzoek uitvoeren naar de perspectieven van het museum voor de komende jaren. In het eindadvies concludeert organisatieadviesbureau Berenschot dat het museum nu weliswaar succesvol is, maar ook kwetsbaar; en dat de bedrijfsvoering van het museum toekomstbestendig geborgd moet worden. Op 8 april beslist de gemeenteraad of het instemt met het voorstel.


Museum Kranenburgh is blij met het collegevoorstel. Mariette Dölle, directeur Museum Kranenburgh: “Het is in deze moeilijke tijd heel goed dat de gemeente het initiatief neemt om het beheer van haar collectie op een professionele manier te organiseren. Investeren in cultuur is investeren in de samenleving. Door het museum een steviger financieel fundament te geven heeft Bergen straks, als de pandemie voorbij is, een museum dat meteen zijn maatschappelijke taak op zich kan nemen. We staan klaar voor de bewoners, maar ook voor de vele enthousiaste bezoekers die het museum de afgelopen jaren steeds beter wisten te vinden.”

Museum Kranenburgh.