Commissaris Van Dijk (links) kreeg van de gemeenteraad de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Waarnemend burgemeester links.
Commissaris Van Dijk (links) kreeg van de gemeenteraad de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Waarnemend burgemeester links. (Foto: Hans Brouwers)

Profielschets nieuwe burgemeester

BERGEN - Tijdens de Raadsvergadering van dinsdagavond kreeg Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland, de profielschets uitgereikt voor een nieuwe burgemeester. Daaraan is ook bijgedragen door 27 inwoners van de gemeente.

DOOR: ED BAUSCH

Van Dijk prees de manier waarop inwoners konden bijdragen, door te antwoorden op open vragen. De Provincie plaatst 15 februari de vacaturetekst op haar website. Solliciteren kan tot 18 maart. De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad gaat dan aan de slag met de selectie en presenteert op 29 juni twee kandidaten aan de Raad, die uiteindelijke de keuze maakt. De bedoeling is dat op 8 september de nieuwe burgemeester wordt beëdigd door de Raad, waarmee dan een einde zal komen aan het waarnemen van het ambt door Peter Rehwinkel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding