OBS Teun de Jager ligt er prachtig bij in de sneeuw.
OBS Teun de Jager ligt er prachtig bij in de sneeuw. (Foto: aangeleverd)

OBS Teun de Jager gaat schaatsen!

SCHOORL - OBS Teun de Jager heeft normaal gesproken elke vrijdag gymles. In verband met de coronamaatregelen is dat tegenwoordig buiten gymen. De kinderen hebben mooie dagen met sneeuw en nachten met vorst achter de rug, en daar komt nog iets moois bovenop. In plaats van buiten gymen gaan de kinderen namelijk schaatsen!

De laatste keer dat er geschaatst kon worden is alweer vier jaar geleden. Dus iedereen heeft er veel zin in. De school neemt alle kinderen van groep 2 tot en met groep 8 mee naar de schaatsbaan in Schoorl. De groepen mogen in verband met de coronamaatregelen niet gemend worden, maar ze krijgen allemaal de kans om het ijs op te gaan bij de Schoorlse IJsclub.

IJsbaan geopend

De Schoorlse IJsclub is sinds donderdag 11 februari geopend van 10.00 tot 20.00 uur voor alle leden. De Teun de Jager mag hier ook gebruik van maken. Tijdens het schaatsen zal er een apart stuk gecreƫerd worden, zodat alles coronaproof kan verlopen. Ook is er genoeg begeleiding in de vorm van de leerkracht, meester Thijs en meester Dennis.

75 jarig bestaan

De Schoorlse IJsbaan bestaat 75 jaar en daarom krijgen de kinderen heerlijke warme chocolademelk om op te warmen na het schaatsen.