Cheesecake
Cheesecake (Foto: Pexels.com)

Recept: cheesecake

Verras je moeder met een zelfgemaakte cheesecake met aardbei. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

- 250 gr biscuitjes (thee of digestive), - 250 gr aardbeien, - 100 gr ongezouten roomboter, - 600 gr roomkaas, - 200 gr rietsuiker of witte basterdsuiker, - 125 gr zure room, - 3 eieren, - 1 citroen, - 1 vanillestokje

Aan de slag

Verwarm de oven op 150 graden. Pak een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Pak vervolgens een keukenmachine en vermaal de biscuitjes. Smelt de roomboter en meng de koekkruimels hierdoorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan. Zet de bodem ongeveer 10 minuten in de oven. Laat het geheel daarna goed afkoelen. Klop de roomkaas los met de witte basterdsuiker en meng de zure room door het beslag. Voeg terwijl je roert één voor één de eieren toe. Voeg ook het merg van het vanillestokje aan de roomkaas toe. Pak vervolgens de citroen en was deze goed. Rasp de schil en doe dit bij de roomkaas. Snijd de citroen doormidden en pers één helft boven het beslag uit. Nu alles aan de roomkaas is toegevoegd, mag je dit lekker met elkaar mengen. Verdeel het mengsel over de afgekoelde bodem.

Goudbruin

Ziet het geheel er netjes uit? Plaats dan de cheesecake in de oven. Laat dit ongeveer 50 minuten bakken, totdat het er mooi en goudbruin uitziet. Als de tijd om is, mag je de cheesecake uit de oven halen. Laat het geheel afkoelen, zodat het kan opstijven. Snijd ondertussen de aardbeien doormidden. Decoreer de cheesecake. Je kunt het geheel ook versieren met nootjes, chocodip of poedersuiker. Eet smakelijk!

Cheesecake