Afbeelding
(Foto: )

Oud papier

BERGEN - De oud papier container van gymvereniging Be Quick staat vrijdagmiddag 25 juni vanaf 15.00 uur tot zaterdag 26 juni 12.00 uur op het parkeerterrein Mericilaan, voormalig terrein zusters Ursulinen. ''Bedankt als u op deze wijze de vereniging wilt steunen. De volgende inzameling is 9 en 10 juli.''


Aanvraag

PROVINCIE - De provincie Noord-Holland vraagt 44 miljoen euro aan bij het Rijk. Met het geld wil de provincie 30 natuurprojecten ondersteunen die kwetsbare natuurgebieden helpen herstellen van de gevolgen van een teveel aan stikstof.

Het gaat om projecten bij de duinen, de Vechtplassen, het Gooi en de veenweidegebieden van Laag-Holland. Ze worden de komende drie jaar uitgevoerd in nauwe samenwerking met natuurorganisaties. “In al onze natuurgebieden zijn de gevolgen van het teveel aan stikstof goed te zien”, legt gedeputeerde Esther Rommel uit. Uitvoeringsprogramma Natuur Rijk en provincies hebben in december afgesproken extra investeringen te doen in natuur. Dit gebeurt via het Uitvoeringsprogramma Natuur. Tot 2030 gaat het landelijk over bijna 3 miljard euro extra.