Kinderburgemeester Livia opent de brievenbus van het Pietenhuis.
Kinderburgemeester Livia opent de brievenbus van het Pietenhuis. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Grote Pietenhuis opent deuren

ALKMAAR - Het Grote Pietenhuis in de Grote Kerk gaat door en dat is goed nieuws voor alle kinderen die Sinterklaas willen helpen met cadeaus inpakken of willen leren om over daken te lopen. Wegens de oplopende besmettingcijfers was het nog maar de vraag of het door kon gaan, maar in overeenstemming met de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is besloten dat het pietenhuis zijn deuren kan openen.

Dit betekent dat de Grote Kerk in Alkmaar vanaf 21 november wordt omgetoverd tot Het Grote Pietenhuis. Kinderen kunnen 21, 27, 28 november en 4 december de voorbereidingen voor pakjesavond. In een volledig omgetoverde kerk worden er cadeautjes ingepakt, geoefend op daken en houdt Sinterklaas ondertussen in de gaten of alles goed verloopt. In Het Grote Pietenhuis is er van alles te zien en te beleven. Ontdek de enorme inpakkamer van de pieten en de werkkamer van de Sint. Leer hoe de pieten alle pakjes bezorgen of help ze bij het bakken van pepernoten.

Grote brievenbus

Voor de Grote Kerk is afgelopen vrijdag de Grote Brievenbus geplaatst. Het rode gevaarte werd geopend door de Alkmaarse Kinderburgemeester Livia, die een verlanglijstje in de bus gooide met wensen voor de kinderen in Alkmaar. Sindsdien zijn er al vele kleurplaten, brieven en verlanglijstjes bijgekomen, maar de enorme brievenbus zit nog lang niet vol. 


Het Grote Pietenhuis is geopend op 21, 27, 28 november en 4 december tussen 10.30 uur en 18.00 uur. Op 5 december is het geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Meer informatie via www.hetgrotepietenhuis.nl.