Cinebergen presenteert Envole-Moi als film van de week
Cinebergen presenteert Envole-Moi als film van de week (Foto:aangeleverd)

Film van de week: Envole-Moi

Algemeen

Liefhebbers van Intouchables opgelet! Envole-Moi is een hartverwarmende Franse komedie gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een heel speciale vriendschap. 

Thomas brengt zijn nachten door in clubs en zijn dagen in bed, tot op de dag dat zijn vader, Dr. Reinhard (Gérard Lanvin), zijn capriolen totaal beu is. Hij besluit hem de pas af te snijden en dwingt hem de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten. Marcus is twaalf jaar oud en woont alleen bij zijn moeder. Sinds zijn geboorte lijdt hij aan een ernstige hartziekte en bestaat zijn leven uit het opvangcentrum waar hij naar school gaat en herhaalde ziekenhuisopnames. De ontmoeting tussen deze twee totaal verschillende jongens zal hun leven voorgoed veranderen.

Agenda

The Hidden Life of Trees: vr 14:30; Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait: vr 20:00, zo 20:00, wo 20:00, vr 14:30; Supernova: za 16:30, ma 14:30; Envole-Moi: za 20:30, ma 20:00, wo 14:30; Nomadland: zo 11:00; De Slag om de Schelde: zo 15:30; Adieu les cons: di 20:00; Old: do 14:30, vr 20:00; Druk: do 20:00.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen
www.cinebergen.nl 

Compleet filmoverzicht

13 tot en met 20 augustus

The Hidden Life of Trees
Duitsland, documentaire
Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben onderzoekt deze vragen en geeft een kijkje in de verborgen wereld van de bossen, het zogenaamde ‘Wood Wide Web’.
vr 14:30

Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait
Frankrijk, drama/ romantiek, Frans/ NL ondertiteld
Romantische zedenschets over de complexiteit van liefdesrelaties, met geweldige dialogen. Als François, de vriend van de zwangere Daphné onverwacht moet terugkeren naar Parijs, maakt zij kennis met zijn neef Maxime, waarna al snel een intieme band ontstaat…
vr 20:00 | zo 20:00 | wo 20:00 | vr 14:30

Supernova
Verenigd Koninkrijk, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
Colin Firth en Stanley Tucci zijn absoluut fenomenaal als Sam en Tusker die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Oprecht, herkenbaar en hartverwarmend.
za 16:30 | ma 14:30

Envole-Moi
Frankrijk/ Italië, drama/ komedie, Frans/ NL ondertiteld
Liefhebbers van Intouchables opgelet! Hartverwarmende Franse komedie waarin feestbeest Thomas door zijn vader wordt gedwongen de zorg voor Marcus, één van zijn jonge patiënten, op zich te nemen. Een ontmoeting die het leven van beiden totaal op z’n kop zet.
za 20:30 | ma 20:00 | wo 14:30

Nomadland
VS, drama, Engels/ NL ondertiteld
In het met liefst 3 Oscars bekroonde Nomadland besluit Fern (een fenomenale Frances McDormand), na de ondergang van haar bedrijf, als een moderne nomade met een bus Amerika te doorkruisen.
zo 11:00

De Slag om de Schelde
Nederland, oorlog/ drama, Nederlands/ Engels/ Duits/ NL ondertiteld
November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden tegen de Duitsers. De wegen van een Nederlandse jongen die collaboreert met de Duitsers, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een Zeeuws verzetsmeisje kruisen elkaar.
zo 15:30

Adieu les cons
Frankrijk, drama/ komedie, Frans/ NL ondertiteld
In deze heerlijk komische bioscoophit uit Frankrijk speelt Virginie Efira een ernstig zieke vrouw die, in gezelschap van een vijftiger met een burn-out en een blinde archivaris, op zoek gaat naar zoon. Het begin van een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht… Winnaar van liefst zeven Césars (Franse Oscars).

di 20:00

Old
VS, drama/ mysterie/ thriller, Engels/ NL ondertiteld
In de nieuwe huiveringwekkende thriller van M. Night Shyamalan ontdekt een gezin tijdens hun tropische vakantie dat het afgelegen strand waar ze zich bevinden ervoor zorgt dat ze op de een of andere manier razendsnel verouderen...

do 14:30 | vr 20:00

Druk
Denemarken/ Zweden/ Nederland; drama/ komedie
Winnaar van de Oscar voor Beste Internationale Film is dit meesterwerk van Thomas Vinterberg. Vier leraren besluiten om, gebaseerd op een theorie van een Noorse filosoof, weloverwogen permanent dronken te zijn om zo beter te functioneren in hun werk en privéleven. De eerste resultaten lijken positief…
do 20:00