Slotconcert komt eraan
Slotconcert komt eraan Foto: Pixabay

Slotconcert zomeravondreeks bij kaarslicht

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Op maandag 30 augustus volgt alweer het laatste concert uit de serie op de maandagavond in de Agneskerk aan de Voorstraat in Egmond aan Zee.

Het concert begint om 20.30 uur en de toegang is vrij, na afloop volgt een collecte ter bestrijding van de onkosten. Traditioneel bij het slotconcert branden de kaarsenkronen en bespeelt de organist Jaap Zwart het orgel. Op het programma staan bekende werken als de Toccata en Fuga in d van Johann Sebastian Bach en de Suite Gothique van Léon Boëllmann, maar ook componisten als Charles - Marie Widor en Mazio Clementi komen aan bod. En, zoals te verwachten valt, staat er ook een improvisatie op het programma, waarin Jaap Zwart zich ook een meester toont.

Reflectie

Het was voor de organisatie een onzekere stap om in de coronaperiode en na een jaar onderbreking toch weer te starten met deze concertreeks, maar het was een goede beslissing. ‘’Al was het bezoek wat minder dan gebruikelijk, toch hebben vele bezoekers genoten van een afwisselend programma gedurende de maanden juli en augustus.’’