Burgemeester Voskuil stak de handen uit de mouwen met de groenploeg in Egmond aan Zee
Burgemeester Voskuil stak de handen uit de mouwen met de groenploeg in Egmond aan Zee (Foto: Gemeente Bergen)

De eerste weken van Lars Voskuil

EGMOND - Anderhalf uur nadat op de avond van 29 juni bekend werd dat hij het was die zou worden voorgedragen om de nieuwe burgemeester van de gemeente Bergen te worden stapte er uiteindelijk een enorm blije man uit de auto, na een snelle rit uit Naarden, zijn toenmalige woonplaats. Vergezeld van echtgenote en een van de kinderen. Lars Voskuil werd vervolgens 8 september geïnstalleerd door de gemeenteraad. Na zes weken in functie is het tijd om hem wat nader voor te stellen.

DOOR: ED BAUSCH

De burgemeester: “Onze taak is het om zorgvuldig te zijn”

Het Contact stelt de vraag: ‘Nog steeds blij’. 

Puur genieten

Lars Voskuil zegt met een zichtbaar oprechte gulle glimlach: “Het is nog erger, harstikke blij. Man, man, wat is het mooi dat ik juist in deze gemeente de kans kreeg om voor het eerst burgemeester te worden. Het zijn overal prachtige mensen die ik ontmoet. Ieder is weer anders, en dat is nou juist het mooie. Ik reis natuurlijk veel, want de gemeente beslaat een flink grondgebied. Maar dat reizen is geen straf, het is puur genieten om steeds door die prachtige natuur op weg te zijn naar ontmoetingen”.

Onder de modder

"Ik had gezegd dat we voor mijn aanstelling in de gemeente zouden wonen, best kort dag. Maar 26 augustus betrokken we ons huurhuis. Kopen nog even niet, ik ben gewoon inwoner Lars Voskuil, die ook wordt geconfronteerd met de situatie rond wonen, zoals die nu is.”

Lees verder op pagina 3