Na de raadsverkiezingen van 2019 werd Tromp wethouder in de gemeente Bergen
Na de raadsverkiezingen van 2019 werd Tromp wethouder in de gemeente Bergen (Foto: Ed Bausch)

Wethouder zoekt graag dwarsverbanden

BERGEN - Op de vier heikele dossiers van de vorige Raadsperiodes (sporthal Egmond aan Zee, Bergen Centrum, fietspad EeuwigelLaan en de Egmondse voetbalfusie) zet het huidige College van B&W voorzichtige stappen, soms even achteruit, dan weer wat vooruit. Op nieuwe zaken lijken de wethouders aardig wat zaken voor elkaar te krijgen, met draagvlak in de politiek en onder inwoners. Wethouder Antoine Tromp (D66) werkt veelal wat op de achtergrond. “Ik zie mezelf als een bestuurder, ik moet ervoor zorgen dat dingen vooruit komen en daar de goede wegen voor proberen te bewandelen. We hebben een fijn team als wethouders, we werken goed samen en door de dwarsverbanden in elkaars portefeuilles op te zoeken maken we elkaars resultaat sterker.” De wethouder, tevens eerste loco-burgemeester, neemt ruim de tijd om het Bergens Nieuwsblad een kijkje te geven in zijn portefeuilles.

Door: Ed Bausch

Hij was maar heel eventjes een ‘Haarlemse mug'. Want al snel na zijn geboorte, 1975, verhuisden zijn ouders naar Uitgeest. Daar woont Antoine Tromp met zijn gezin nog steeds. Zijn opa was in Santpoort begonnen vanuit de boerderij met Kaashuis Tromp, zijn vader startte in Uitgeest een dameskapsalon.

De jonge Antoine was daar vaak de krullenjongen, die het haar bij elkaar veegde

Krullenjongen

De jonge Antoine was daar vaak de krullenjongen, die het haar bij elkaar veegde. Op zijn achttiende moest hij natuurlijk wel even de wereld in. Uiteindelijk vond hij zichzelf terug als textiel ingenieur. Dat vak oefende hij even uit ("Ik kan nog steeds goed kleding in elkaar zetten”), droeg met ict en management bij aan zorginstellingen en keerde in 2006 terug naar Uitgeest, waar hij in 2014 wethouder werd na een periode als raadslid.

Raadsverkiezingen

Na de raadsverkiezingen in maart 2019 werd hij wethouder in de gemeente Bergen. Dus hij werkt al geruime tijd met de ambtelijke organisatie Buch, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo.

Lees verder op pagina 16