Jaap in de Watertoren in Egmond
Jaap in de Watertoren in Egmond Foto: aangeleverd

Egmonder Jaap Dekker met pensioen

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Na 52 jaar te hebben gewerkt voor ‘tante post’ is Jaap nu met welverdiend pensioen. Het inluiden van Jaap zijn pensioen is wel met hele stille trom gegaan, mede door Corona was er niet veel mogelijk maar ‘totaal geen aandacht’: dat had Jaap niet verwacht.

Door: Annelies van Stein

Jaap had zich dit afscheid totaal anders voorgesteld na zoveel jaren trouwe dienst. Daarom wilde verschillende mensen uit het verenigingsleven, waar Jaap zich ook heel erg verdienstelijk voor maakt, Jaap in het zonnetje zetten. En dit is gelukt, met een smoes werd Jaap naar het gymzaaltje van ‘de Watertoren’ gelokt waar zijn ‘collega’s’ uit het verenigingsleven hem toezongen. 

Lovende woorden

Met mooie woorden en presentjes werd de waardering voor Jaap zijn inzet geuit. Jaap die meer dan eens de kinderen van Achilles en de leden van Sint Jan als Sinterklaas heeft toegesproken werd nu zelf door hulp Sint, Laura met waarderend woorden toegesproken. Ook waren er lovende woorden vanuit de oud papiergroep Egmond waarmee Jaap wekelijks het oud papier in de Egmonden ophaalt voor donaties aan fondsen en andere noden. Het kerkkoor, de Zaalneelden, medewerkers van het verenigingsgebouw allen lieten horen hoe blij ze zijn met Jaap zijn helpende handen. Het was een welverdiend moment waarop Jaap met zijn vrouw Lieneke hun kinderen en kleinkinderen hopelijk nog lang op mogen terug kijken.