Mick Scholten. Twee weken geleden opende hij met zijn elf collega’s de verbouwde zaak in Het Hoekstuk.
Mick Scholten. Twee weken geleden opende hij met zijn elf collega’s de verbouwde zaak in Het Hoekstuk. (Foto: Ed Bausch)

Mick Scholten trotse slager

Algemeen

HEILOO - “Tussen erwtensoep en barbecue, dat is eigenlijk deze week het beeld”, opent de twintigjarige Mick Scholten. Hij wil maar zeggen, dat de weersomstandigheid veel bepaalt van wat je verkoopt. Twee weken geleden opende hij met zijn elf collega’s de verbouwde zaak in Het Hoekstuk. De zaak waar hij al een paar jaar de scepter zwaait. Mick en zijn vader runnen drie ‘Uw Slager’-zaken: In Egmond aan den Hoef, in ’t Loo en in Het Hoekstuk. ’t Loo en het Hoekstuk werken nu met de vernieuwde inrichting.

‘Samen tot de goede oplossingen komen’

Het ondernemershart klopte al vroeg in Mick. Zeker, zijn vader Marcel is voor hem een goed voorbeeld en hij treedt graag in zijn voetsporen. Spanbroeker Mick volgde de middelbare school in Hoorn en de Slagers Vak Opleiding in Heerhugowaard “Na drie jaar mag je jezelf winkelslager noemen. Je kunt dan nog wel doorgaan voor ‘bedrijfsleider vers’, maar eigenlijk werkte ik al zo. Dus voor mij was het zo voldoende.” Als jongetje al kwam hij in de slagerij en begon er als afwasser. “En dan gaat het steeds met een stapje verder en voor mij werd duidelijk dat ik het slagersvak mooi vond. Rond mijn zestiende merkte ik dat ik wel een eigen mening ontwikkelde over alle aspecten van het vak en toen ging ik er echt mee verder.”

“Ik vind het leuk om te praten met de mensen met wie ik werk, en geef hen graag veel ruimte in het werk. Niet alles wat ik bedenk is persé beter. Samen tot de goede oplossing komen, dat vind ik mooi.” Eind 2019 won Mick op de grote beurs in de Amsterdamse RAI een landelijke prijs als traiteur. En dat is ook precies de richting die hij ziet voor een slagerij: de ontwikkeling naar een heel divers aanbod, waaronder complete, verse diners, fraai belegde broodjes en natuurlijk ook de worsten (uit de eigen worstenmakerij in Spanbroek), vlees en gevogelte. “Je ziet een tendens naar bewuster vlees eten en dat vind ik ook mooi. Afwisseling, een goede balans, dat is alleen maar goed, dat doe ik zelf ook. Veel klanten willen wel graag echt lékker eten. Nou, dan zitten ze bij ons goed. En als je goed rekent met de verhouding prijs/gewicht dan ben je heus niet zoveel duurder uit. Een voorstander van kiloknallers ben ik nooit geweest. Wij weten ook heel goed waar onze producten vandaan komen, we hebben heel goed contact met onze leveranciers.” Mick is duidelijk op zijn plek. Hij heeft zich volop kunnen bezighouden met de nieuwe inrichting. Hij weet ondanks zijn jonge jaren heel goed wat hij wil en hoe het wil. Veel van zijn collega’s zijn ouder dan hij, maar hij lijkt heel makkelijk in de omgang. “Ook hierin vind ik een goede balans prettig. Samen kom je verder. In Heiloo zijn werk en zijn klanten, maar Spanbroek zal wel zijn dorp blijven. Mooie match. Kijk op www.heilooegmond.uw-slager.nl