Vrijheid

EGMOND AAN DEN HOEF - In de Slotkapel Egmond aan den Hoef is het weer tijd voor poëzie en muziek. 25 juli is de deur open om 19.30 uur en start 20.00 uur. Toegang vrij.

'Een luchtig slot', en 'kom vanavond met verhalen...'. De organisatie: ''Deze regel uit een bevrijdingsgedicht van Leo Vroman kozen we vorig jaar als thema voor de vier zomeravonden met poëzie en muziek in de Slotkapel. Toen kwam corona en konden deze mooie, meditatieve avonden niet doorgaan. Voor het eerst sinds 2003 klonk er in de Slotkapel geen poëzie, geen muziek. Dit jaar opnieuw, met hetzelfde thema, waarbij het woord 'vrijheid' een extra lading heeft gekregen.'' 25 juli Lies Sluis tekst; Adri Steenhoek orgel en Horst Hausen fluit.


1600

REGIO - Vrijdag 16 juli om 10.00 uur starten vijf mannen van Beards4life aan een 1600 kilometer lange hardlooptocht. De tocht start in Wijk aan Zee, zal onder andere langs én door  Egmond aan Zee, Den lopen en eindigt acht dagen later weer in Wijk aan Zee. Doel van de actie is aandacht vragen voor mensen met depressie en geld inzamelen voor de Hersenstichting.