TV-tuinman Lodewijk.
TV-tuinman Lodewijk. (Foto: aangeleverd)

Week van de Groene Tuin met tips van tuinman Lodewijk

ALKMAAR - Stichting Steenbreek houdt van 30 maart tot en met 5 april ‘De Week van de Groene Tuin’. Met deze themaweek roept Steenbreek tuinbezitters op om in actie te komen en te kijken waar overbodige verharding in hun tuin vervangen kan worden door groen, planten of bloemen.

Met meer groen worden tuinen aantrekkelijker voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de straat en wijk. Minder stenen zorgt ervoor dat water uit steeds vaker voorkomende piekbuien gemakkelijker wegzakt. Groene tuinen houden de buurt in hete zomers bovendien koeler. ‘De Week van de Groene Tuin’ start dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag. maandag 5 april. Tijdens deze week geeft de bekende tv-tuinman Lodewijk Hoekstra elke dag op de Facebook en Instagram pagina van Hortus Alkmaar praktische tuintips, waarmee tuinbezitters direct aan de slag kunnen.


De tips zijn ook terug te vinden op www.hortusalkmaar.nl/steenbreek. Doe mee en ontvang de tips via Facebook en Instagram van Hortus Alkmaar.