>>> Vervolg van voorpagina

In de verwachting daarmee besluiten te kunnen nemen met een groter draagvlak dan nu soms het geval is. En ook om begrip te kweken voor de posities van inwoners en politici.


 "Als je al vroeg met elkaar praat kom je dichter bij elkaar uit.” Dus kregen de aanwezigen een enquête uitgereikt met allerlei vragen over hoe ‘samenspel' vorm zou kunnen krijgen. De enquête is ook in te vullen via de website van de gemeente onder de noemer ‘ikdenkmeeoverheiloo’.

Politieke kleuren

Bas Blom en Rob Beentjes waren verrast elkaar te ontmoeten, zich beiden met hun achterbannen sterk makend voor verkeer. “We vinden onszelf nog niet terug in de gemeentelijke organisatie. We zouden graag op de gemeentelijke website worden genoemd. Wel is het contact steeds meer wederzijds, niet alleen vanuit ons.” Op naar nog meer samenspel, dus. En op het eind zijn het de kleuren van de politieke partijen in de Gemeenteraad die dan toch het besluit over iets bepalen. “Maar dan zijn tenminste wel, als het participatiebeleid echt ingeburgerd raakt, alle voors en tegens beter gehoord en gezien”, zegt de burgemeester, blij over deze eerste stap.


'We vinden onszelf nog niet terug in de gemeentelijke organisatie'