Voormalig journaalpresentatrice Eugènie Herlaar exposeert vijftien jaar schilderkunst.
Voormalig journaalpresentatrice Eugènie Herlaar exposeert vijftien jaar schilderkunst. (Foto: Archief)

Eugènie Herlaar toont vijftien jaar schilderkunst in Willibrordus Business Centrum

Algemeen

HEILOO - Na haar journalistieke werkzaamheden bij onder meer Het Journaal, heeft Eugènie Herlaar (81) zich bekwaamd in schilderen met olieverf en acryl. Sinds 2006 exposeert de Heerhugowaardse haar kunstwerken. Nu, na vijftien jaar, is er de kans om al haar werk in een overzichtstentoonstelling te presenteren. Dat gebeurt in het Willibrordus Business Centrum (WBC) aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. 

Als kind al tekende Eugènie veel en later ging ze ook werken met pastel en aquarel. Na haar werkzame leven wilde ze ook met olieverf en acryl aan de slag. Vanaf 2000 volgde ze daarom zes jaar lang zomercursussen van docenten en gevorderde studenten van de Klassieke Academie in Groningen. Al gauw bleek dat ze een eigen schilderstijl had. De penseelvoering is in het algemeen verfijnd. De harmonieuze kleurverwerkingen dragen veelal bij tot een verstilde sfeer.
In haar werk is sprake van creatieve diversiteit. Zowel figuratief als abstract. Veel voorkomende onderwerpen zijn: bloemen en planten, landschappen, gereedschappen, vogels, vrouwfiguren, stillevens en de kosmos. Alles in uiteenlopende stijlen, zonder vaste kenmerken. Haar voorkeur gaat uit naar olieverf, hoewel ze ook het werken met acryl niet uit de weg gaat.


Werk van Eugènie Herlaar, getiteld ‘Voorjaar-Najaar’. - Foto: Aangeleverd

Overzicht

Vijftien jaar geleden begon ze met exposeren van haar werk. Dat had steeds veel succes. Haar schilderijen werden op diverse exposities door het hele land getoond, ook in het buitenland. En nu is er dan een overzichtstentoonstelling in het WBC; in de brede, lange gangen van het hoofdgebouw van deze voormalige GGZ-stichting. Het werk van Eugènie is daar te zien van 9 juli tot en met eind september. Entree is gratis. Bezoekers kunnen terecht van 09.00 tot 17.00 uur op doordeweekse dagen. Eugènie is daar op afspraak aanwezig, bel 06-40048559. In het weekend is de expositie gesloten.

Werk van Eugènie Herlaar, getiteld 'Voorjaar-Najaar'.