Werk van Cor Spil.
Werk van Cor Spil. (Foto: aangeleverd)

Jeugdactiviteiten en expo in de bieb

HEILOO - Van voorleesfeestjes tot samen knutselen of de speelotheek, deze zomer is in Bibliotheek Heiloo aan de Westerweg 250 van alles te doen. En er is ook een expositie van kunstenaars Harry Agema en Cor Spil.

Elke woensdag is er vanaf 14.30 uur een voorleesfeestje. Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom. Aansluitend is het thema van 15.00 tot 16.00 uur: 'Samen klooien'. Knutselen en mooie dingen maken van steeds weer andere materialen. 

Maar eerst de allerkleinsten. Peuter voorlezen heeft elke vrijdag plaats om 10.30 uur. Een gezellige ochtend rond boeken voor kinderen van 2 tot 4 jaar en hun ouders/oppas. De speelotheek is gedurende de zomermaanden elke woensdag open van 14.00 tot 17.00 uur

Harry Agema en Cor Spil exposeren

Harry Agema (1946, Amsterdam) woonachtige in Bergen heeft zijn atelier in Heerhugowaard. Hij volgde zijn opleiding aan de VL-VU (docent beeldend) in Amsterdam/Diemen en studeerde af in keramiek, plastisch vormen en kunstgeschiedenis. Direct na zijn studie in 1982 koos hij ervoor beeldend kunstenaar te worden.

 

Agema heeft zich gespecialiseerd in porselein en grafiek maar maakt ook beelden en schilderijen, daarnaast heeft hij een eigen sieradenlijn ontwikkeld met vooral porseleinen sieraden. In de twee vitrines in de bibliotheek laat hij vooral zijn porseleinen sieraden zien maar ook een aantal grotere werken. Werk van Harry Agema is te zien en te koop bij: www.agema-art.nl – atelierbezoek (Heerhugowaard) op afspraak.

Cor Spil

Als geboren en getogen Castricummer is Cor Spil verbonden met het strand en de zee. Dit thema komt dan ook regelmatig terug in zijn schilderijen. Sinds zijn jeugd is hij al bezig met tekenen. In 1989 is hij een cursus etsen gaan doen bij Toonbeeld te Castricum. Vervolgens ging hij aquarelleren, model- en portrettekenen en boetseren bij Perspectief. Omdat vanwege corona de tekenactiviteiten bij Perspectief werden stopgezet heeft hij thuis een aantal tekeningen in houtskool op groot formaat (100 x 150cm) gemaakt.

 

Een aantal van deze tekeningen is ook op de expositie te zien. Zijn werk is realistisch, omdat hij in een schilderij graag wil zien wat het voorstelt. Deze tentoonstelling toont zeer gevarieerd werk en is zeker de moeite van het bekijken waard. Meer informatie: www.corspil.exto.nl


De expositie is te bezichtigen tot 6 augustus 2021 in Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren 
Kunst van Harry Agema.
Jeugdactiviteiten in de bieb.