Herman Kaptein en Paul Morsch klinken alcoholvrij en op afstand.
Herman Kaptein en Paul Morsch klinken alcoholvrij en op afstand. (Foto: Josta de Graaf-Gieltjes)

Samenwerking Historisch Museum en HAF

HEILOO - De Historische Vereniging heeft de tentoonstelling ‘Het Malevoort en het Baafjespolderdijkje’ nu in het bijzijn van de fotografen van de amateurfotografenvereniging HAF geopend.

Door de coronaregels is het niet mogelijk een groot gezelschap tegelijkertijd uit te nodigen, maar zo is er wel wat vaker een klein feestje. Paul Morsch en Herman Kaptein hieven daartoe het glas en Jaap de Graaf, auteur van het boek waar het allemaal omgaat, hield een korte inleiding.

Volgende project

Als extra was de met een drone gemaakte film van het betreffende gebied te zien, die door de Heilooër Videoclub is gemaakt. De fotografen bekeken daarna hun 55 eigen uitvergrote werk en waren blij verrast met het resultaat. Velen beloofden al mee te doen met het volgende project. Wat dat zal worden, houdt de Historische Vereniging nog even geheim. Maar het belooft weer heel aantrekkelijk te worden.

Ook heel aantrekkelijk zijn de wandelingen die met de Historische Vereniging in het gebied van de Baafjespolder gemaakt gaan worden. Jaap de Graaf is de gids en hij zal belangstellenden brengen op bijzondere plekken en daar veel over vertellen. De data zijn: 27 en 28 juli om 10.00 uur en op 30 juli om 14.00 uur. De kosten bedragen slechts € 5,-. Wandelschoenen zijn aan te raden en opgeven op nummer tel. 06-51718363 is noodzakelijk.

Het vertrek is van de parkeerplaats aan de Belieslaan.