Afbeelding
(Foto: pixabay)

Gemeente keurt acht verzoeken om collectieve coronasteun goed

HEILOO - Het college heeft dinsdag 25 mei besloten acht collectieve verzoeken te ondersteunen met een bijdrage uit het Corona Herstelfonds 2021. Dit keer krijgen onder andere een aantal culturele initiatieven financiële steun van de gemeente.

De gemeente Heiloo wil culturele en welzijnsorganisaties, sportverenigingen en ondernemers helpen de coronacrisis weer te boven te komen. Door initiatieven met een grote maatschappelijke impact, die bijdragen aan de toekomstbestendigheid en waar sprake is van eigen initiatief, te ondersteunen met een bijdrage uit het Herstelfonds.

Cultuurpodia

De pandemie versterkt de noodzaak om samen te werken. De vier cultuurpodia van Heiloo (Cultuurkoepel, De Beun, Witte Kerk en Muziek- en Dansschool) hebben deze wens in een gezamenlijk overleg uitgesproken. Om dit onderzoek professioneel te starten, voert een consultant een verkennend onderzoek uit (€ 1.600,-). Meer samenwerking heeft een grote maatschappelijke impact en betekent een positieve impuls voor het culturele leven in Heiloo.

Kunstparade

De stichting Kunst-Zin ontvangt een bijdrage van € 3.000,- voor de opmaak en productie van de Kunstkrant voorafgaand aan de Kunstparade 2021. De organisatie en het college hopen dat versoepelingen van de coronamaatregelen het dit jaar wél mogelijk maken om de Kunstparade te organiseren. Met de krant worden mensen opgeroepen naar de Kunstparade te komen. Het college ondersteunt de crowdfundingsactie onder bezoekers door tot € 1.000,- de opbrengst te verdubbelen.

Witte Kerk

Het verzoek van de Witte Kerk om programmaseries te ontwikkelen kan ook op steun rekenen van het college (€ 12.500,-). Door de pandemie kan het publiek al lange tijd niet naar culturele programma’s komen. Om dit weer op gang te brengen gaat de Witte Kerk flink investeren. Met als resultaat een scala aan kleinschalige en inhoudelijke activiteiten in de Witte Kerk met een breed en divers aanbod voor geïnteresseerden in kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken.

Willibrordus Draait Door

“Willibrordus Draait Door” is een jaarlijks terugkerend evenement op Landgoed Willibrordus in Heiloo. Ook dit evenement kon vorig jaar door corona niet doorgaan. Er is een bijdrage gevraagd voor de nodige aanpassingen waardoor dit evenement in het eerste weekend van september door kan gaan. Het college vindt het een mooie herstart na een lange periode waarin weinig mogelijk was door corona en een boost voor het culturele en uitgaansleven in Heiloo. Met een licht klassieke programmering hoopt de organisatie op grote betrokkenheid van de Heilooër samenleving.

Podcasttour en vouwkaart

Met het ontwikkelen van onder meer een podcasttour (€ 3.000,-) wil Onze Lieve Vrouw ter Nood in de komende jaren een breder publiek interesseren voor het Heiligdom. Hiertoe worden nieuwe activiteiten ontwikkeld waarbij men op eigentijdse wijze tot bezinning en reflectie kan komen. Een bijdrage van € 3.000,- is voor een plattegrond/vouwkaart met aandacht voor de monumenten, wandel- en fietsroutes, landgoederen, theaters, het Museumkwartier, VVV, winkelcentra en horeca, ofwel al het goede wat Heiloo te bieden heeft. De laatste twee gehonoreerde verzoeken aan het college zijn een promotie-initiatief gericht op kleine zelfstandigen en de voortzetting van de driewekelijkse pagina van het team Herstelfonds in de Uitkijkpost.


Er liggen op dit moment nog diverse verzoeken bij de gemeente en het team Herstelfonds. Deze worden de komende tijd beoordeeld. Tot 1 juli 2021 kunnen verzoeken voor individuele financiële steun worden ingediend. Meer info op www.heiloo.nl/herstelfonds en www.natuurlijkheiloo.nl/herstelfonds.